Αδέσποτη σκυλίτσα στο Αχίλλειο: Θάνατος από αιχμηρό αντικείμενο σε τροφή

19/02/2024

Στις 14 Φεβρουαρίου 2023, μια αδέσποτη μεγαλόσωμη σκυλίτσα εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή Αχίλλειο Αλμυρού Μαγνησίας. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η άτυχη σκυλίτσα βρέθηκε “κοκκαλωμένη”, με θάνατο που πιθανολογείται ότι οφείλεται σε αιχμηρό αντικείμενο, πιθανώς γυαλί, που τοποθετήθηκε σκόπιμα στο φαγητό της.

Η θηριωδία αυτή προκάλεσε θλίψη και οργή στους φιλόζωους της περιοχής, καθώς η σκυλίτσα, όντας στειρωμένη και άκακη, δεν ενοχλούσε κανέναν.

Η θανάσιμη παγίδα των αιχμηρών αντικειμένων:

Η χρήση αιχμηρών αντικειμένων σε τροφές αποτελεί μια από τις πιο ύπουλες και βίαιες μεθόδους εξόντωσης αδέσποτων ζώων. Τα αιχμηρά αντικείμενα, όπως γυαλιά, καρφιά ή ξυραφάκια, προκαλούν εσωτερικά τραύματα που δύναται να οδηγήσουν σε αργό και βασανιστικό θάνατο για το ζώο.

Παρόμοια περιστατικά:

Δυστυχώς, η περίπτωση της σκυλίτσας στο Αχίλλειο δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Συχνά, αδέσποτα ζώα πέφτουν θύματα δολοφονικών μεθόδων, με τη χρήση φόλας ή άλλων βίαιων τρόπων.

Κάλεσμα για ευαισθητοποίηση και δράση:

Η θλιβερή πραγματικότητα της κακοποίησης αδέσποτων ζώων επιβάλλει την άμεση κινητοποίηση της κοινωνίας. Η ευαισθητοποίηση, η καταγγελία ύποπτων περιστατικών και η συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις είναι απαραίτητες για την προστασία των τετράποδων φίλων μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα