Αυξήσεις στις λαϊκές αγορές

24/02/2024

Αναλυτικά τα ποσά, σύμφωνα με την νέα πρόταση
Αύξηση της τάξης των 0,50 ευρώ εισηγείται η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου σε ότι αφορά τα τέλη για τους πάγκους των λαϊκών αγορών.

Σκοπός της προτεινόμενης αύξησης είναι ο εξορθολογισμός της λειτουργικής σχέσης που παρέχει ο δήμος προς τους εμπόρους και παραγωγούς για τις λαϊκές.

«Τα τελευταία τρία χρόνια είναι αρκετά μειωμένος ο προϋπολογισμός αυτός και προσπαθούμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα όπως έγινε και με τα δημοτικά τέλη και τα τέλη κοινοχρήστων χώρων» ανέφερε στο Cretalive ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Αγριμανάκης.

«Σε αυτή την προσπάθεια εισηγούμαστε τη λελογισμένη μικρή αύξηση η οποία επί της ουσίας δεν δημιουργεί πρόβλημα διότι μέχρι τώρα ο τρόπος υπολογισμού των αυξήσεων ήταν με βάση τον πάγκο (στα 4, στα 6 ή στα 8 μέτρα). Από το 2017 όμως υπάρχει ψηφισμένος νόμος που επιβάλλει τρέχον μέτρο και έτσι η νέα Δημοτική Αρχή από το 1 ευρώ που ήταν θα το πάμε στο 1,50 ευρώ ανά μέτρο. Δεν πρόκειται δηλαδή για μία απαγορευτική αύξηση για την διαδικασία των λαϊκών αγορών» τόνισε επίσης ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η λειτουργία των λαϊκών αγορών ενέχει ακριβό κόστος λειτουργίας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του δήμου ενώ η εισπραξιμότητα από τα εν λόγω τέλη κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Ενδεικτικά οι προϋπολογισμοί από το 2019 έως το 2022 ήταν από 370.000 έως και 270.000. Μόνο το 2022 είχε κατέβει ο προϋπολογισμός στις 180.000 ευρώ. «Τώρα ζητάμε έναν προϋπολογισμό γύρω στις 270.000 ευρώ, ελαφρώς μειωμένο από το 2019» αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Καταληκτικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τόνισε την ανάγκη ο Δήμος Ηρακλείου να επανέλθει στην κανονικότητα αλλά και να δημιουργηθεί ένας νέος κανονισμός και μια επικαιροποίηση και των θέσεων αλλά και γενικότερα της “αρχιτεκτονικής” των λαϊκών αγορών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με βάση την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου, που πέρασε κατά πλειοψηφία από την Δημοτική Επιτροπή, το ποσό χρέωσης για έναν πάγκο σε λαϊκή αγορά με βάση τα τρέχοντα μέτρα είναι:

Στα 6 ευρώ για έναν πάγκο 4 μέτρων

Στα 9 ευρώ για έναν πάγκο 6 μέτρων και

Στα 12 ευρώ για έναν πάγκο 8 μέτρων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα