Αύξηση κατώτατου μισθού: Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά μέτρα για τις ΜμΕ

29/03/2024

Η ΓΣΕΒΕΕ χαιρετίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού, θεωρώντας την απαραίτητη για την θωράκιση των χαμηλόμισθων εργαζομένων έναντι του πληθωρισμού. Ταυτόχρονα, επισημαίνει την ανάγκη για:

  • Συγκράτηση των τιμών: μέσω αποτελεσματικών μέτρων, ώστε η αύξηση του μισθού να μην εξανεμιστεί από την άνοδο του κόστους ζωής.
  • Μείωση του κόστους λειτουργίας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων: με λύσεις όπως η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ρεαλιστική ρύθμιση οφειλών, μείωση έμμεσων φόρων, περιορισμός ειδικών φόρων και τελών, επαναφορά αφορολόγητου ορίου για επιχειρηματικά εισοδήματα, και απόσυρση της τεκμαρτής φορολόγησης.

Τέλος, η ΓΣΕΒΕΕ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για επιστροφή της αρμοδιότητας καθορισμού του κατώτατου μισθού στους Κοινωνικούς Εταίρους, κριτικάροντας την τωρινή διοικητική διαδικασία ως στείρα και πολιτικά εργαλειοποιημένη.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των χαμηλόμισθων εργαζομένων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ληφθούν παράλληλα μέτρα για την συγκράτηση των τιμών και την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η επιστροφή της αρμοδιότητας καθορισμού του κατώτατου μισθού στους Κοινωνικούς Εταίρους ίσως οδηγήσει σε μια πιο δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα