Αγρότες: κινητοποιήσεις-και συσκέψεις και αποφάσεις για κάθοδο στην Αθήνα

14/02/2024

λιμάκωση και αγωνιστική γραμμή υιοθετούν τα περισσότερα μπλόκα αγροτών στην επικράτεια, μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη που απείχαν από τα πραγματικά αιτήματα και ανάγκες των αγροτών.

Τον τόνο της κλιμάκωσης έδωσαν πρώτοι οι αγρότες του Πύργου που πραγματοποίησαν πορεία με τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της πόλης και πέταξαν φρούτα, λαχανικά, σιτηρά και γάλα μπροστά στο δημαρχείο.

Image
αγρότες Πύργος
Στον δρόμο οι αγρότες του Πύργου

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, που ήταν αυτός που απάντησε, on camera, στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής τους, τονίζει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, όπως και η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα.

Αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, ήδη αυτό που συζητάμε και οι πρώτες αποφάσεις που υπάρχουν είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Θα συντονιστούμε εντός των επόμενων ωρών και με τα υπόλοιπα μπλόκα ώστε να οργανώσουμε τις επόμενες κινήσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο voria.gr.

Οι αγρότες της Επανομής, στη Θεσσαλονίκη, πήραν απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρξει αποκλεισμός του αεροδρομίου «Μακεδονία» αύριο Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου. Στα μπλόκα παραμένουν και οι αγρότες της Χαλκιδικής εν αναμονή των αποφάσεων. «Θα μείνουμε στο μπλόκο, θα συνταχθούμε με τις αποφάσεις που θα παρθούν καθώς τα αιτήματα είναι κοινά για όλους», είπε στο voria.gr ο Φιλοκλής Κοτζιάς από το μπλόκο των Νέων Μουδανιών.

Στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ενημέρωση των αγροτών, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής Γιάννη Κουκούτση να αναφέρει σύμφωνα με το onlarissa.gr πως την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση όπου και θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση.

Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία από κοινού τα μπλόκα να πάρουν απόφαση για το πως θα προχωρήσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς τα μέτρα του πρωθυπουργού αφήνουν πολλά κενά. Η μετέπειτα πορεία των κινητοποιήσεων θα καθοριστεί σε συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στο μπλόκο.

Κάθοδο στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες στην Καρδίτσα

Παράλληλα με ομόφωνη απόφαση του μπλόκου Ε65 των αγροτών της Καρδίτσας αποφασίστηκε κλιμάκωση και κάθοδος στην Αθήνα.

Ως πρώτη κίνηση κλιμάκωσης, οι αγρότες θα κλείσουν το απόγευμα της Τετάρτης τον Ε65. Επιμένουν στα δίκαια αιτήματά τους, για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, για 7 λεπτά στην κιλοβατώρα, αποζημιώσεις 100% από τον ΕΛΓΑ, μη εφαρμογή της ΚΑΠ και αποκατάσταση ζημιών και υποδομών από την πλημμύρα.

«Στα αιτήματα που θέσαμε στον πρωθυπουργό δεν πήραμε τίποτα πέρα από κάποιες υποσχέσεις για το αγροτικό ρεύμα. Για τα υπόλοιπα ζητήματα που το θέσαμε τίποτα ουσιαστικό. Ο αγώνας συνεχίζεται» δήλωσε από την πλευρά του στο karditsalive.net ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κωνσταντίνος Τζέλλας, ο οποίος ήταν ένας από τους εκπροσώπους που συμμετείχαν στη συνάντηση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα