Αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

11/02/2024

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) πρόκειται να υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και την προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες.

Μείωση ορίου ταχύτητας: Το όριο ταχύτητας στους αστικούς δρόμους και σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας ενδέχεται να μειωθεί στα 30 χιλιόμετρα την ώρα. Αποστολή προστίμων μέσω SMS: Τα πρόστιμα θα αποστέλλονται στους παραβάτες σε πραγματικό χρόνο μέσω SMS. Ψηφιακή διαθεσιμότητα ιστορικού παραβάσεων: Το ιστορικό των παραβάσεων κάθε οδηγού θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα gov.gr. Ενίσχυση αστυνόμευσης: Προβλέπεται η ενίσχυση της αστυνόμευσης, με αυξημένη χρήση drones και καμερών για την επιτήρηση της κυκλοφορίας. Ψηφιοποίηση θεωρητικών μαθημάτων: Η εκπαίδευση των υποψήφιων οδηγών θα εξορθολογιστεί με την ψηφιοποίηση των θεωρητικών μαθημάτων.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο οδικής ασφάλειας Κωνσταντίνο Ιαβέρη, το 87% των τροχαίων ατυχημάτων λαμβάνει χώρα σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από την οικία του οδηγού.Η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τόνισε ότι η αναθεώρηση του ΚΟΚ αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, με στόχο την αλλαγή κουλτούρας στους οδηγούς και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Η αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας φέρνει σημαντικές αλλαγές, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Η υιοθέτηση των νέων μέτρων, σε συνδυασμό με την υπεύθυνη συμπεριφορά των οδηγών, δύναται να οδηγήσει σε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη: Αντιφάσεις μαρτύρων και αμφισβήτηση στοιχείων

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, συνεχίζεται με τις αγορεύσεις

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης στην Ιεράπετρα

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, άνδρες της Ασφάλειας Ιεράπετρας συνέλαβαν έναν ημεδαπό άνδρα