Ανεργη μητέρα με δύο παιδιά στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς νερό για 23 ημέρες

01/03/2024

Συγκλονιστική είναι η ιστορία μιας άνεργης εποχικής ξενοδοχοϋπαλλήλου στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία έμεινε χωρίς νερό για 23 ημέρες, μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η ΔΕΥΑΗ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης) Ηρακλείου έκοψε την παροχή νερού στην οικογένεια στις 7 Φεβρουαρίου, επειδή η μητέρα αδυνατούσε να πληρώσει τον λογαριασμό.

Η γυναίκα, η οποία δεν έχει κανένα εισόδημα αυτή τη στιγμή, καθώς το εποχικό ταμείο έχει τελειώσει, έψαχνε τρόπους να καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς της. Μετέφερε κουβάδες με νερό από γειτονικά σπίτια και πλενόταν σε σπίτια φίλων.

Η απάνθρωπη αυτή ενέργεια της ΔΕΥΑΗ προκάλεσε την οργή και αγανάκτηση της μητέρας. “Πώς να πληρώσω το 25% του χρέους όταν από τέλη Ιανουαρίου μου έχουν κόψει το εποχικό ταμείο και θα ξαναπιάσω δουλειά τον Απρίλιο;”, δήλωσε η ίδια. “Είναι αδιανόητο να κόβουν το νερό, το οποίο αποτελεί φυσικό αγαθό. Το εκμεταλλεύονται ακόμα και αυτό. Πού είναι το κράτος; Δεν υπάρχει ανθρωπιά; Χωρίς εισόδημα πώς να πληρώσω το 25%; Μου λένε δηλαδή να μείνω χωρίς νερό με 2 μικρά παιδιά!”.

Μετά από παρέμβαση της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, η ΔΕΥΑΗ δεσμεύτηκε να επανασυνδέσει το υδρόμετρο της οικογένειας και να διακανονίσει το χρέος σε δόσεις.

Η τραγική αυτή ιστορία αποτελεί μόνο ένα μικρό δείγμα της εξαθλίωσης που βιώνουν χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα και με κομμένα τα βασικά αγαθά, οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους.

Είναι σημαντικό να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και να διεκδικήσουμε:

  • Να μην κόβονται τα βασικά αγαθά (νερό, ρεύμα) σε οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα πληρώσουν.
  • Να υπάρξει ουσιαστική στήριξη από το κράτος προς τους άνεργους και τους οικονομικά αδύναμους.
  • Να σταματήσει η εκμετάλλευση των εργαζομένων από τους εργοδότες.

Μόνο με συλλογική δράση και αλληλεγγύη μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνία πιο δίκαιη και ανθρωπιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός