Ανησυχίες για αυθαίρετες χωματερές σε Τρεις Βαγιές και Καράβολα

01/03/2024

Πλαστικά και ογκώδη αντικείμενα σχηματίζουν μικρές χωματερές σε περιοχές όπως ο Καράβολας και οι Τρεις Βαγιές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και συλλογική προσπάθεια για την καθαριότητα.

Εργασίες κλαδέματος στον Καράβολα έφεραν στο φως πλήθος πλαστικών και άλλων απορριμμάτων που είχαν πεταχτεί ανεξέλεγκτα, δημιουργώντας μια αντιαισθητική και ανθυγιεινή εικόνα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη, ο Δήμος μαζεύει καθημερινά 15-20 ογκώδη αντικείμενα μόνο από τον Καράβολα, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας.

Παρόμοια προβλήματα εντοπίζονται και στις Τρεις Βαγιές, όπου η ανάγκη για εξωραϊσμό και αναβάθμιση του περιβάλλοντος είναι ολοφάνερη.

Η δημιουργία αυθαίρετων χωματερών αποτελεί ένα φαινόμενο με ανησυχητικές διαστάσεις. Απαιτείται συλλογική προσπάθεια από τους πολίτες, τους Δήμους και τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της καθαριότητας στους οικισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός