Απαράδεκτη συμπεριφορά γυμνασιάρχη σε σχολείο της Καλαμαριάς

02/03/2024

Ένα θλιβερό και αδιανόητο περιστατικό εκτυλίχθηκε σε σχολείο της Καλαμαριάς, ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, ο διευθυντής του σχολείου αρνήθηκε στους μαθητές να πραγματοποιήσουν μια δράση μνήμης για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές ήθελαν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να αναρτήσουν ένα πανό με τα ονόματα των 57 παιδιών που έχασαν τη ζωή τους.

Ο γυμνασιάρχης, όμως, φέρεται να ήταν εξ αρχής αρνητικός. Ανήμερα της 28ης Φεβρουαρίου, λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι, είπε στους μαθητές: “Όσοι είναι να κάνουν μάθημα να μπουν μέσα. Οι άλλοι τραβάτε σπίτια σας“.

Ακόμα, όταν οι μαθητές ανήρτησαν στα κάγκελα του σχολείου τη λίστα με τα ονόματα των θυμάτων, ο διευθυντής κατέβηκε στον προαύλιο χώρο και την έσκισε.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των μαθητών, με αποτέλεσμα ο γυμνασιάρχης να καλέσει την αστυνομία, λέγοντας ότι προκαλούσαν προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου.

Σφοδρές αντιδράσεις από γονείς και μαθητές

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, μιλώντας στο MEGA, τόνισε: “Προσπαθούσε να δημιουργήσει μία απειλητική κατάσταση απέναντι στους μαθητές, που πήραν μία απόφαση συλλογική. Τα παιδιά ήθελαν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να έχουν ένα πανό με τα ονόματα των παιδιών που χάθηκαν“.

Επιπλέον, ο κ. Κοκονάς υπογράμμισε ότι ο γυμνασιάρχης δεν ενήργησε μόνος του, αλλά έχει προϊσταμένους, στους οποίους οφείλει να λογοδοτήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλες καταγγελίες από τους γονείς των μαθητών σε βάρος του γυμνασιάρχη.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του γυμνασιάρχη προκάλεσε οργή και αγανάκτηση σε γονείς και μαθητές. Το περιστατικό έρχεται να θυμίσει την ανάγκη για σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στις συλλογικές αποφάσεις των μαθητών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός