Αρκαλοχώρι: Νέοι πλειστηριασμοί για ακίνητα σεισμοπλήκτων – Στο σφυρί σπίτι πολύτεκνης οικογένειας

13/03/2024

Έχουν κατατεθεί κι άλλες επώνυμες καταγγελίες για πλειστηριασμούς σεισμόπληκτων ακινήτων που αφορούν σε πρώτη κατοικία, λέει ο Σύλλογος “Ελπίδα”
Σε πλειστηριασμό βγαίνουν σεισμόπληκτα ακίνητα οικογενειών από τον Δήμο Μίνωα Πεδιάδα.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων Αρκαλοχωρίου “Η Ελπίδα”, έχουν κατατεθεί «και νέες επώνυμες καταγγελίες για πλειστηριασμούς σεισμόπληκτων ακινήτων στο Αρκαλοχώρι που αφορούν πρώτη κατοικία».

Ενδεικτικά ο Σύλλογος αναφέρει κάποιες εξ αυτών:

«Περίπτωση 1η

Αφορά πολύτεκνη οικογένεια με πέντε παιδιά, άνεργο πατέρα και μέλος της οικογένειας με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας και σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Ήδη έχει βγει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο της οικογένειας. Αυτή τη στιγμή απειλείται η πρώτη και η μοναδική κύρια κατοικία στην οποία διαμένουν.

Περίπτωση 2η

Επιδόθηκε έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας σε χαμηλόμισθο συνταξιούχο ηλικίας 75 ετών, με σύζυγο καρκινοπαθή. Το πλειστηριαζόμενο ακίνητο αφορά την πρώτη και μοναδική κύρια κατοικία επιφάνειας περίπου 100 τετραγωνικών.

Ως Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» είχαμε προειδοποιήσει από τις 8 Μαρτίου 2023, όταν είχαν επιδοθεί τα πρώτα κατασχετήρια, στις 10/07/2023 και στις 20 Νοεμβρίου 2023 καταθέτοντας των ενιαίο συγκεντρωτικό πίνακα των 55 κατασχετηρίων που αφορούσαν τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και τον όμορο σεισμόπληκτο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων. Έντονη ήταν η ανησυχία μας και στο υπόμνημα που καταθέσαμε και επιδόθηκε στην Γ.Γ Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στις 27/03/2023, εκφράζοντας τους φόβους ότι σύντομα τα κατασχετήρια θα γίνουν πλειστηριασμοί. Την ίδια απέλπιδα κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης διατυπώσαμε και στην δημόσια ανοιχτή επιστολή μας προς τον κ. Πρωθυπουργό στις 18/04/2023. Στο ίδιο μήκος κύματος βρισκόταν και η επιστολή μας που στάλθηκε στις 06/03/2024 και ζητούσαμε την αναστολή πλειστηριασμών σεισμοπλήκτων υπενθυμίζοντας πως δόθηκε μόνο ένα και μοναδικό εξάμηνο αναστολής πλειστηριασμών.

Όλες όμως οι προσπάθειες δυστυχώς δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», προτίθεται άμεσα να πραγματοποιήσει σειρά νέων συντονισμένων προσπαθειών ξεκινώντας ένα νέο κύκλο πιέσεων προς όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας την ουσιαστική δημόσια δέσμευση και στήριξη των Βουλευτών, της Περιφέρειας Κρήτης, των πληγέντων σεισμόπληκτων Δήμων καθώς και των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση για Βόρειους Ανέμους και Κύματα στις Κυκλάδες και Κρήτη το Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες πλοίων και σκαφών στην περιοχή

Κρητικό κρασί κατακτά την Κύπρο: Συμμετοχή με επιτυχία στην 3η Έκθεση “ΟιΝοτικά”

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης έφερε το πλούσιο οινικό