Οι βραδιές μας στα Χανιά παίρνουν ξεχωριστό γαστρονομικό χαρακτήρα στο Atelier Bistro του ξενοδοχείου Domus Blanc στη Χαλέπα.
Το a la carte μενού του εστιατορίου, το οποίο έχει δημιουργήσει ο ταλαντούχος σεφ Ιωσήφ Πετρώφ με την σεφ Δέσποινα Τσαγκαράκη, αποτελεί από μόνο του μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσεων που ικανοποιούν όλες τις προτιμήσεις.
Έτσι, κάθε βράδυ στο Atelier Bistro, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ελληνικό fine cooking με γαλλικές τεχνικές.
Μια κουζίνα comfort αλλά παράλληλα δημιουργική, με πιάτα μοναδικής νοστιμιάς που αλλάζουν συχνά έτσι ώστε να αντανακλάται η αλλαγή των εποχών στα γεύματα.
Ξεκινήστε με την βελουτέ αγκινάρας μαγειρεμένη a la barigoule και τορτελίνια γεμισμένα με κρεμμύδι και μουστάρδα dijon και στη συνέχεια επιλέξτε από τα ορεκτικά:
- Γλυκοκολοκύθα σε μορφή κρέμας με παρμεζάνα, καπνιστή πανσέτα με κρεμμύδια confit, αυγά poche και άχυρο πατάτας
- Καπνιστό μοσχαρίσιο ταρτάρ με καπνιστή ρέγγα σε σάλτσα vitello tonnato, λαχανάκια Βρυξελλών και ασκορδουλάκοι τουρσί
- Koλοκύθια ψημένα στο ελαιόλαδο και ψημένα στη σχάρα. Κρέμα μυζήθρας, σάλτσα κολοκυθιών με δυόσμο και τραγανό φύλλο από αλεύρι ολικής άλεσης
- Κουσκουσάκι λαχανικών με μπρόκολο συνοδευόμενο μ’ένα tajine λαχανικών και ζωμό από το tajine
Από τα κυρίως πιάτα, μην παραλείψετε το κοτόπουλο με καρύδια ψημένο σε ελαιόλαδο σε μορφή τερίναs, γέμιση από σπανακοτυρόπιτα με μανιτάρια και φέτα, κρούστα από φύλλο, σπανακόρυζο με αγκινάρα και demi- glace πουλερικών, τον ημίπαστο μπακαλιάρο σε αραπάλατσο με κρούστα μυρωδικών γραβιέρας και αρακάς saute με μύδια και κρέμα αρακά με μέντα και την τραγανή πανσέτα με το δέρμα, φακές saute με καπνιστή πανσέτα, σάλτσα από πετιμέζι και σφένδαμο, πουρές σελινόριζας και τερίνα πατάτας .
Φυσικά από το μενού δεν λείπουν οι κοπές μοσχαριού του κύριου Blanc:
Φιλέτο μοσχαρίσιο ή RIb-Eye που συνοδεύονται με τερίνα πατάτας, πουρέ γλυκοπατάτας, μανιτάρια saute και σάλτσα demi-glace
Συνοδεύστε με το κρασί της επιλογής σας από την εξαιρετικά επιλεγμένη wine list και απολαύστε ένα δείπνο στον εσωτερικό χώρο του Atelier Bistro ή στο Glass Room με θέα τον ωραιότερο κήπο της πόλης.
Η δική μας επίσκεψη στο Atelier Bistro, μας έμεινε αξέχαστη.
Εξάλλου, οι προσεκτικά επιλεγμένες, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, οι γεύσεις, τα αρώματα, το περιβάλλον και η προσοχή στη λεπτομέρεια χαρακτηρίζουν το Atelier Bistro, που αποτελεί πια σταθερή επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας, καθώς είναι κοντά μας από το πρωί με καφέ, ροφήματα, brunch, υπέροχα γλυκά και τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου με γεύσεις από τον ξυλόφουρνο
zarpanews.gr
Πηγή: www.zarpanews.gr