Το Atelier Bistro του ξενοδοχείου Domus Blanc, μας συστήνει το a la carte μενού του, που σχεδίασε ο σεφ Ιωσήφ Πετρώφ και δημιούργησε μαζί με την ομάδα του.
Το Atelier Bistro στη Χαλέπα, είναι γνωστό στους Χανιώτες ως το παλιό Γαλλικό Προξενείο, το οποίο ξεχώριζε στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν τα Χανιά ήταν μία από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις της Ευρώπης, με τον Γάλλο Πρόξενο Paul Blanc και τη σύζύγο του Ερασμία να υποδέχονται τους καλεσμένους τους.
Πλέον ανακαινισμένο, κατάφερε να μας εντυπωσιάσει αρχικά με τον υπέροχο κήπο του, στον οποίο απολαύσαμε το καλοκαίρι μοναδικά bites και cocktails.
Μετά δοκιμάσαμε εξαιρετικές επιλογές στο brunch που σερβίρεται καθημερινά μαζί με μυρωδάτο καφέ και ροφήματα.
Ο ξυλόφουρνος που ανάβει κάθε Σαββατοκύριακο το μεσημέρι, μας σύστησε ή και μας θύμησε γεύσεις οικείες και συγχρόνως εντελώς “φρέσκιες”.
Στις γιορτές είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία μοναδική εμπειρία σε ένα sold out event με πιάτα βασισμένα στο χαβιάρι, ενώ τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μας έδωσαν μία “γεύση” του τι θα ακολουθήσει.
Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε – ως γνήσιοι γλυκατζήδες- τα υπέροχα γλυκά από το μικρό ζαχαροπλαστείο που έχει δημιουργηθεί στο Atelier Bistro και που σερβίρονται κάθε μέρα από τις 10 το πρωί.
Μέχρι που ήρθε η στιγμή για το a la carte μενού – πάντα με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Πετρώφ, με το οποίο το Atelier Bistro και οι ιδιοκτήτριές του, Λίτσα και Άρια Παρασκευάκη, βάζουν τη “σφραγίδα” τους.
Ο χαρακτήρας του μενού είχε συμφωνηθεί από καιρό τώρα. Τον όριζε άλλωστε το κτίριο και η ιστορία του: Eλληνικό fine cooking με γαλλικές τεχνικές.
Μια κουζίνα comfort αλλά παράλληλα δημιουργική, με 12 πιάτα μοναδικής νοστιμιάς που θα αλλάζουν συχνά έτσι ώστε να αντανακλάται η αλλαγή των εποχών στα γεύματα.
Ξεκινήστε με την βελουτέ γλυκοκολοκύθας στον ξυλόφουρνο, με τορτελίνια από κατσικίσια γραβιέρα και απάκι και στη συνέχεια επιλέξτε από τα ορεκτικά, Κάστανα με κρεμμύδια κοκάρια, αυγό με κανταΐφι, σύγκλινα και προζυμένιο ψωμί, ή Καπνιστό ταρτάρ μοσχαρίσιο με καπνιστή ρέγγα σε σάλτσα Vitello tonato, ή την απίστευτη νοστιμιάς πρασόπιτα με στάκα
Τα κυρίως πιάτα θα ικανοποιήσουν όλα τα γευστικά γούστα: Κουσκουσάκι λαχανικών με μπρόκολο συνοδευόμενο από tajine λαχανικών, Χανιώτικο πιλάφι με ζυγούρι ψημένο στον ξυλόφουρνο, μαδημένο και μαριναρισμένο με δεντρολίβανο που συνοδεύεται από καπνιστό γιαούρτι, Γαρίδες με μυρωδικά, καπνιστή πανσέτα, λαχανικά εποχής, με πάστα cavatelli, Κοτόπουλο με γέμιση από σπανακοτυρόπιτα με μανιτάρια και φέτα, κρούστα από φύλλο , σπανακόρυζο με αγκινάρα και demi- glass πουλερικών, Ημίπαστος μπακαλιάρος με κρούστα μυρωδικών γραβιέρας και ρεβύθια χυλωμένα σε κρέμα παντζαριού με μύδια ή την τραγανή πανσέτα με φακές sauter με καπνιστή πανσέτα, σάλτσα από πετιμέζι και σφενδάμο, πουρές σελινόριζας και τερίνα πατάτας.
Φυσικά από το μενού δεν λείπουν οι κοπές μοσχαριού του κύριου Blanc:
Φιλέτο μοσχαρίσιο ή RIb-Eye που συνοδεύονται με τερίνα πατάτας, πουρέ γλυκοπατάτας,
μανιτάρια saute και σάλτσα demi-glass.
Συνοδεύστε με το κρασί της επιλογής σας από την εξαιρετικά επιλεγμένη wine list και απολαύστε ένα δείπνο στον εσωτερικό χώρο του Atelier Bistro ή στο Glass Room με θέα τον ωραιότερο – χειμερινό – κήπο της πόλης.
Η δική μας επίσκεψη στο Atelier Bistro, μας έμεινε αξέχαστη.
Εξάλλου, οι προσεκτικά επιλεγμένες, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, οι γεύσεις, τα αρώματα, το περιβάλλον και η προσοχή στη λεπτομέρεια χαρακτηρίζουν το Atelier Bistro, που αποτελεί πια σταθερή επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας!
zarpanews.gr
Πηγή: www.zarpanews.gr