Δασικές πυρκαγιές στη Χιλή: Στους 122 οι νεκροί, 32 πτώματα άγνωστης ταυτότητας

05/02/2024

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της χιλιανής ιατροδικαστικής υπηρεσίας (SML), ο αριθμός των θυμάτων από τις δασικές πυρκαγιές που πλήττουν τη Χιλή από την περασμένη Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, έχει αυξηθεί στους 122.

Αύξηση θυμάτων: Ο νέος απολογισμός κάνει λόγο για 122 νεκρούς, 10 περισσότερους σε σχέση με χθες. Περιοχή: Όλα τα θύματα εντοπίστηκαν στην παραθαλάσσια τουριστική επαρχία Βαλπαραΐσο, στην κεντρική Χιλή. Αγνώστη ταυτότητα: Από τα 122 θύματα, μόνο τα 32 έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής. Συνεχιζόμενες έρευνες: Η SML συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των υπόλοιπων θυμάτων.

Έκταση καταστροφής: Εκτιμάται ότι πάνω από 280.000 στρέμματα γης έχουν καεί από τις πυρκαγιές. Κλιματολογικές συνθήκες: Ο ξηρός και θερμός καιρός, σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Κινητοποίηση: Πάνω από 5.000 πυροσβέστες και εθελοντές μάχονται με τις φλόγες. Διεθνής βοήθεια: Η Χιλή έχει δεχτεί βοήθεια από γειτονικές χώρες, όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία, για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η κατάσταση στη Χιλή παραμένει ρευστή και ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός