Ενοπλη επίθεση σε εκδήλωση του ΑΚΡ στην Κωνσταντινούπολη: Νέα στοιχεία και αναλύσεις

10/02/2024

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου του ΑΚΡ στην Κωνσταντινούπολη, Aziz Yeniay, στην περιοχή Κιουτσούκτσεκμετζέ. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, ανακοίνωσε ότι η επίθεση έγινε με μακρύκαννο όπλο και καταδίκασε έντονα το περιστατικό. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν καταδίκασε επίσης την επίθεση και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Έρευνα μεγάλης κλίμακας έχει ξεκινήσει για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Βίντεο από την στιγμή της επίθεσης δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα τουρκικά ΜΜΕ. Ο τραυματισμένος πολίτης φέρεται να είναι σε σταθερή κατάσταση. Ο υποψήφιος δήμαρχος Aziz Yeniay γλίτωσε τραυματισμό. Ο Μουράτ Κουρούμ, υποψήφιος Δήμαρχος Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης του ΑΙΚΡ, καταδίκασε την επίθεση.

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο έντασης στην Τουρκία, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η επίθεση μπορεί να έχει πολιτικά κίνητρα. Άλλοι θεωρούν ότι μπορεί να οφείλεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις. Η έρευνα των αρχών αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια και τους δράστες της επίθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη: Αντιφάσεις μαρτύρων και αμφισβήτηση στοιχείων

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, συνεχίζεται με τις αγορεύσεις

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης στην Ιεράπετρα

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, άνδρες της Ασφάλειας Ιεράπετρας συνέλαβαν έναν ημεδαπό άνδρα