Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πέτυχε την άρση κατάσχεσης για χρέος 350 ευρώ

16/11/2023

Ένας πολίτης από την Κρήτη είχε χρέη στην Εφορία από παραβάσεις Κ.Ο.Κ., συνολικού ύψους 350 ευρώ. Η ΑΑΔΕ εξέδωσε κατασχετήρια έκθεση εις χείρας τραπεζών, με αποτέλεσμα ο πολίτης να μην μπορεί να κάνει έναρξη επαγγέλματος ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ανέλαβε την υπόθεση και με τη διαμεσολάβησή της, το χρέος ρυθμίστηκε σε 24 δόσεις. Έτσι, η ΑΑΔΕ ακύρωσε την κατάσχεση του επαγγελματικού λογαριασμού του πολίτη στις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Η κατάσχεση επαγγελματικού λογαριασμού από την Εφορία αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους επαγγελματίες, καθώς τους εμποδίζει να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους. Στην περίπτωση αυτή, ο πολίτης είχε χρέος μόλις 350 ευρώ, ωστόσο η κατάσχεση είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει το επάγγελμά του.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης σημειώνει ότι η κατάσχεση από την Εφορία είναι μια τραγική υπόθεση, καθώς μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομική κατάσταση των πολιτών, ιδίως των επαγγελματιών.

Η υπόθεση αυτή είναι χαρακτηριστική του προβλήματος που αντιμετωπίζουν πολλοί πολίτες στη χώρα μας, οι οποίοι έχουν χρέη στην Εφορία. Η ΑΑΔΕ έχει λάβει σκληρά μέτρα είσπραξης, όπως η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων, τα οποία μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή των οφειλετών.

Είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για τη διευκόλυνση της ρύθμισης οφειλών στην Εφορία, ώστε να μην οδηγούνται οι πολίτες σε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαριστική επίθεση βουλευτή στο Κοινοβούλιο: Ο Φλώρος συνελήφθη για βία κατά του Γραμμένου

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος συνελήφθη μετά από άγρια επίθεση εναντίον του

Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ: Δύο Κρητικοί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή

Δύο άνδρες από χωριό του Ηρακλείου, ηλικίας 38 και 34 ετών, συνελήφθησαν