Εργαζόμενη διεκδικεί δικαστικά την αναγνώριση των συμβάσεών της ως αορίστου χρόνου – Συνεχής αγώνας για αξιοπρεπή εργασία

02/04/2024

Στις 9 Απριλίου 2024, το Εφετείο Κρήτης θα εξετάσει την υπόθεση μίας εργαζόμενης που διεκδικεί την αναγνώριση των συμβάσεών της με τον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων ως αορίστου χρόνου. Η εργαζόμενη, η Αργυρώ Κωνσταντάκη, απασχολούταν στον Δήμο για 20 χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έως ότου η συνεργασία τους έληξε στα τέλη του 2023.

Παρόμοια υπόθεση με 17 δικαιωμένους:

Πριν από λίγο καιρό, 17 συνάδελφοί της κέρδισαν αντίστοιχη δίκη στο Μονομελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης (με την απόφαση 200/2023). Το δικαστήριο έκρινε ότι οι συμβάσεις τους με τον Δήμο έπρεπε να χαρακτηριστούν αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας την ουσία της εργασιακής τους σχέσης.

Η ελπίδα για δικαίωση:

Η κα. Κωνσταντάκη ελπίζει σε αντίστοιχη δικαίωση από το Εφετείο Κρήτης. Η υπόθεσή της αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα της επισφαλούς εργασίας που πλήττει εκατοντάδες εργαζόμενους στην Ελλάδα.

Συνεχής αγώνας για αξιοπρεπή εργασία:

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των Δήμων στέκεται αλληλέγγυος στην κα. Κωνσταντάκη και σε όλους τους εργαζόμενους που διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Η αναγνώριση των συμβάσεων εργασίας ως αορίστου χρόνου αποτελεί καίριο αίτημα, καθώς διασφαλίζει βασικά εργασιακά δικαιώματα και θωρακίζει το μέλλον των εργαζομένων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαριστική επίθεση βουλευτή στο Κοινοβούλιο: Ο Φλώρος συνελήφθη για βία κατά του Γραμμένου

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος συνελήφθη μετά από άγρια επίθεση εναντίον του

Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ: Δύο Κρητικοί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή

Δύο άνδρες από χωριό του Ηρακλείου, ηλικίας 38 και 34 ετών, συνελήφθησαν