Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Νέοι κανόνες για ασφαλέστερα παιχνίδια

13/03/2024

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε νέους κανόνες για την ασφάλεια των παιχνιδιών, με στόχο την προστασία των παιδιών από επικίνδυνα χημικά, ψηφιακές απειλές και ακατάλληλα παιχνίδια.

Απαγόρευση επιβλαβών χημικών: Ο νέος κανονισμός απαγορεύει μια σειρά από χημικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για την υγεία των παιδιών, όπως οι ενδοκρινικοί διαταράκτες και οι ουσίες που επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα.

Ψηφιακό διαβατήριο προϊόντος: Όλα τα παιχνίδια που πωλούνται στην ΕΕ θα πρέπει να φέρουν ψηφιακό διαβατήριο προϊόντος, το οποίο θα περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες για την ασφάλειά τους και την τήρηση των κανονισμών.

Ασφάλεια ψηφιακών παιχνιδιών: Τα παιχνίδια με ψηφιακά χαρακτηριστικά οφείλουν να συμμορφώνονται με αυστηρά πρότυπα ασφάλειας και προστασίας δεδομένων.

Ενίσχυση ελέγχων: Το ψηφιακό διαβατήριο και οι αυστηρότερες διαδικασίες αξιολόγησης θα ενισχύσουν την ιχνηλασιμότητα των παιχνιδιών και θα βελτιώσουν την εποπτεία της αγοράς.

Η υιοθέτηση των νέων κανόνων αποτελεί σημαντικό βήμα για την προστασία των παιδιών από ακατάλληλα και επικίνδυνα παιχνίδια.

Οι νέες διατάξεις λαμβάνουν υπόψη τις προκλήσεις που θέτουν τα ψηφιακά παιχνίδια και οι διαδικτυακές αγορές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί ηγετική θέση στην ασφάλεια των καταναλωτικών προϊόντων.

Σύμφωνα με την πύλη ασφάλειας της ΕΕ, τα παιχνίδια βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με τα επικίνδυνα καταναλωτικά προϊόντα για το 2022 και το 2021.

Το 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε νέα στρατηγική για την ασφάλεια των παιχνιδιών, η οποία εστιάζει στην πρόληψη και την καλύτερη επιβολή των κανόνων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Επιτροπή να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παιχνιδιών στην υιοθέτηση των νέων κανόνων.

Η υιοθέτηση των νέων κανόνων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ασφάλειας των παιχνιδιών και την προστασία των παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα