Γερμανία: φωτιά σε οίκο ευγηρίας που κάπνιζε κρυφά -τέσσερις νεκροί.

05/03/2024

Τέσσερις νεκροί και 23 τραυματίες είναι ο απολογισμός φωτιάς που ξέσπασε τη νύχτα της Κυριακής (3/3) σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Μπέντμπουργκ-Χάου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η φωτιά ξεκίνησε από το δωμάτιο ενός εκ των ηλικιωμένων, ο οποίος ωστόσο επέζησε. Σύμφωνα με την Bild, ο άνδρας ομολόγησε στους διασώστες ότι κάπνιζε κρυφά.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν κατέστη δυνατόν να διασωθούν τέσσερις ηλικιωμένοι, ενώ 23 άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά – ανάμεσά τους δύο μέλη του προσωπικού του ιδρύματος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το κτίριο, το οποίο εκκενώθηκε, δεν είναι πλέον κατοικήσιμο και θα πρέπει να αναζητηθεί νέος χώρος. Προσωρινά οι ηλικιωμένοι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε παρακείμενο κλειστό γυμναστήριο.

Εκπρόσωπος του Γερμανικού Ιδρύματος Προστασίας Ασθενών δήλωσε ότι «ο αριθμός των πυρκαγιών σε γηροκομεία παραμένει σε σταθερά υψηλό επίπεδο», επισημαίνοντας ότι από την αρχή του έτους έχουν σημειωθεί 26 τέτοια περιστατικά.

«Αυτό καθιστά προφανές ότι οι κανονισμοί για την προληπτική πυροπροστασία δεν επαρκούν για αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις» πρόσθεσε και ζήτησε να υποχρεωθούν τα συγκεκριμένα ιδρύματα να εγκαταστήσουν αυτόνομο μηχανισμό πυροπροστασίας σε κάθε δωμάτιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απογευματινά χειρουργεία: Πως θα κλείνουμε ραντεβού για επέμβαση επί πληρωμή

Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα

Ελένη Βατσινά για το Κέντρο Υγείας Χάρακα

Αναφορά από τη βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ για το κτιριακό πρόβλημα και την