Γιορτή Αγίου Ισιδώρου στο Κάβο Σίδερο: Πλήθος πιστών προσκύνησαν σε μοναδική ατμόσφαιρα

04/02/2024

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ισιδώρου, στο ακρωτήριο Κάβο Σίδερο, για να εορτάσει την μνήμη του Οσίου. Ο ναός, που ανήκει στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τοπλού, ανοίγει τις πόρτες του μόνο μια φορά τον χρόνο, καθιστώντας την εορτή ιδιαίτερα σημαντική για τους κατοίκους της Κρήτης και όχι μόνο.

Φέτος, η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή, με πλήθος πιστών να φτάνουν στο Κάβο Σίδερο με αυτοκίνητα και οργανωμένες εκδρομές. Η πρόσβαση στον ναό πραγματοποιείται μόνο με ειδική άδεια, καθώς ο ναός βρίσκεται εντός της Προκεχωρημένης Ναυτικής Βάσης Κυριαμαδίου Σητείας.

Πανηγυρικός Εσπερινός και Θεία Λειτουργία

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ανήμερα της εορτής τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Ο Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης

Ο Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης γεννήθηκε στην Αίγυπτο περί το 360 μ.Χ. και διακρίθηκε για την θεολογική και φιλοσοφική του κατάρτιση. Αφιέρωσε τη ζωή του στην μελέτη των Αγίων Γραφών και την διδασκαλία, ενώ η φήμη του ως ερμηνευτής της Αγίας Γραφής ξεπέρασε τα σύνορα της Αιγύπτου.

Συμμετείχε στην Γ’ Οικουμενική Σύνοδο και άφησε πλούσιο συγγραφικό έργο, με τις επιστολές του να αποτελούν πολύτιμη πηγή θεολογικής σοφίας.

Η εορτή του Αγίου Ισιδώρου στο Κάβο Σίδερο αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τους πιστούς, συνδυάζοντας θρησκευτική κατάνυξη, πανέμορφο τοπίο και πλούσια ιστορία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός