Η Aegean αποχωρεί από την Animawings, εστιάζοντας στην ενίσχυση του δικού της δικτύου

14/02/2024

Η Aegean Airlines ολοκλήρωσε την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Animawings, ρουμανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, στον έτερο μέτοχο και βασικό εμπορικό συνεργάτη της Animawings, Memento Group.

Η Memento Group, η οποία δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα, αποκτά πλέον το 100% των μετοχών της Animawings, θέτοντας τέρμα στην τριετή συνεργασία της με την Aegean.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ένα από τα δύο αεροσκάφη που μισθώνονταν στην Animawings έχει ήδη επιστρέψει στον στόλο της Aegean, ενώ το δεύτερο αναμένεται να επιστρέψει τους επόμενους μήνες. Η επιστροφή των αεροσκαφών έρχεται να καλύψει τις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες της Aegean, η οποία έχει προχωρήσει σε σημαντική διεύρυνση του δικτύου της.

Η Aegean είχε αποκτήσει αρχικά το 25% της Animawings το 2016, αυξάνοντας το ποσοστό της στο 51% το 2020. Η πώληση οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόθεση της Aegean να εστιάσει στην ανάπτυξη της δικής της δραστηριότητας, η οποία παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη μετά την άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας. Η Memento Group, με έδρα τη Ρουμανία, δραστηριοποιείται στον τουρισμό εδώ και 25 χρόνια, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως ταξιδιωτικά πακέτα, αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχειακές κρατήσεις. Η Animawings ιδρύθηκε το 2010 και εκτελεί πτήσεις σε 30 προορισμούς σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός