Η άφιξη του Άντονι Μπλίνκεν στα Χανιά: Μια επιχείρηση με στρατιωτική ακρίβεια

07/01/2024

Η άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στα Χανιά, για τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν μια επιχείρηση με στρατιωτική ακρίβεια.

Από τις προηγούμενες ημέρες, στελέχη των μυστικών αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας βρίσκονταν στα Χανιά, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, προκειμένου να ελέγξουν κάθε λεπτομέρεια.

Η συνάντηση αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις πέντε το απόγευμα. Ωστόσο, το μεσημέρι του Σαββάτου, ανακοινώθηκε πως θα γίνει στις πέντε και μισή. Τελικά, ο Μπλίνκεν έφτασε δύο λεπτά πριν από τις έξι.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα. Η περιοχή γύρω από την οικία του πρωθυπουργού στο Ακρωτήρι είχε αποκλειστεί από τις αρχές, ενώ υπήρχε έντονη παρουσία αστυνομικών και άλλων δυνάμεων ασφαλείας.

Τα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μετρούσαν μέχρι και τα βήματα που θα χρειαστεί να κάνει ο Μπλίνκεν από τη στιγμή που θα κατέβαινε από το αυτοκίνητο και μέχρι την είσοδο του σπιτιού του Πρωθυπουργού. Υπολόγιζαν δε ότι θα χρειαζόταν 38 δευτερόλεπτα!

Η σημασία της συνάντησης Μπλίνκεν-Μητσοτάκη ήταν μεγάλη. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία των δύο χωρών, οι οποίες αποτελούν βασικούς συμμάχους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Η άφιξη του Άντονι Μπλίνκεν στα Χανιά ήταν μια σημαντική διπλωματική κίνηση που υπογράμμισε τη στενή συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ. Η συνάντηση των δύο ηγετών επιβεβαίωσε την κοινή δέσμευση των δύο χωρών στην ασφάλεια της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη: Αντιφάσεις μαρτύρων και αμφισβήτηση στοιχείων

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, συνεχίζεται με τις αγορεύσεις

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης στην Ιεράπετρα

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, άνδρες της Ασφάλειας Ιεράπετρας συνέλαβαν έναν ημεδαπό άνδρα