Η Baykar επεκτείνεται: Νέο εργοστάσιο στην Ουκρανία και αυξημένη παραγωγή drones

06/02/2024

Η Baykar, η τουρκική εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας, κατασκευάζει εργοστάσιο στην Ουκρανία για την παραγωγή drones TB2/TB3. Το εργοστάσιο θα απασχολεί περίπου 500 άτομα και η ετήσια παραγωγή του θα ανέρχεται σε 120 drones. Η Baykar έχει υπογράψει συμφωνίες εξαγωγής για το TB2 drone με 30 χώρες. Η εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει την εγχώρια παραγωγή του Akinci drone φέτος και να παράγει τα Kızılelma και TB3 drones “κατά δεκάδες”.

Η συμφωνία για την κατασκευή του εργοστασίου στην Ουκρανία υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2023. Το εργοστάσιο θα χτιστεί κοντά στο Κίεβο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες. Η Baykar έχει λάβει παραγγελίες για 16 TB2 drones από την Ουκρανία. Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με 15 χώρες για την πώληση του Akinci drone. Η Baykar σχεδιάζει να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη νέων drones.

Η Baykar επεκτείνεται ραγδαία και η κατασκευή του εργοστασίου στην Ουκρανία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξή της. Η εταιρεία έχει φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον και σκοπεύει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην αγορά των UAVs.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαριστική επίθεση βουλευτή στο Κοινοβούλιο: Ο Φλώρος συνελήφθη για βία κατά του Γραμμένου

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος συνελήφθη μετά από άγρια επίθεση εναντίον του

Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ: Δύο Κρητικοί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή

Δύο άνδρες από χωριό του Ηρακλείου, ηλικίας 38 και 34 ετών, συνελήφθησαν