Η φρεγάτα «Κανάρης» διασώζει 72 μετανάστες νότια της Κρήτης

11/02/2024

Συντονισμός: Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συντονίστηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συνεργασία: Η φρεγάτα «Κανάρης» συμμετείχε σε διμερή άσκηση συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ, όταν έλαβε το αίτημα για βοήθεια. Εθνικότητα: Σύμφωνα με ρεπορτάζ, οι διασωθέντες είναι πιθανότατα Αφρικανοί. Ιατρική φροντίδα: Στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού προσφέρθηκε στους διασωθέντες πρώτες βοήθειες και τροφή. Συνθήκες: Οι μετανάστες εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητη λέμβο σε άθλιες συνθήκες.

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, η φρεγάτα «Κανάρης» έλαβε μέρος σε επιχείρηση διάσωσης 72 μεταναστών, 46 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του ΕΚΣΕΔ και στο πλαίσιο διμερούς άσκησης συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ.

Η φρεγάτα εντόπισε ακυβέρνητη λέμβο με 58 άνδρες και 14 ανήλικους, οι οποίοι επέβαιναν σε άθλιες συνθήκες. Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού παρείχε στους διασωθέντες πρώτες βοήθειες και τροφή, ενώ τους μετέφερε στον όρμο των Καλών Λιμένων.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι διασωθέντες αποβιβάστηκαν ασφαλώς και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη: Αντιφάσεις μαρτύρων και αμφισβήτηση στοιχείων

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, συνεχίζεται με τις αγορεύσεις

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης στην Ιεράπετρα

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, άνδρες της Ασφάλειας Ιεράπετρας συνέλαβαν έναν ημεδαπό άνδρα