Η μητέρα της Κλαούντια εξοργισμένη με τους βουλευτές – Νέα στοιχεία για την τραγωδία στα Τέμπη

31/03/2024

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Βουλή, με την μητέρα της Κλαούντια, θύματος της τραγωδίας στα Τέμπη, να εκφράζει την οργή της για το χειροκρότημα που δέχτηκε ο βουλευτής από τους συναδέλφους του.

Η κ. Άλμα Λάττα δήλωσε απελπισμένη και εξοργισμένη, τονίζοντας πως “είναι συνένοχοι όλοι” όσοι χειροκρότησαν, προσβάλλοντας τη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν.

Αναφερόμενη στην υπόθεση, η κ. Λάττα έθιγε τα ακόλουθα σημεία:

Κανένα λάθος δεν δικαιολογείται: Η ύπαρξη συστημάτων ασφαλείας θα μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία, ακόμα και σε περίπτωση “ανθρώπινου λάθους”.

Ενδείξεις για συγκάλυψη: Η κ. Λάττα τόνισε πως υπάρχουν μαρτυρίες για κατανάλωση αλκοόλ από υπαλλήλους του ΟΣΕ πριν το δυστύχημα.

Αμφιβολίες για την ειλικρίνεια των αρχών: Η κ. Λάττα αμφισβητεί τα λεγόμενα του Άδωνι Γεωργιάδη για το “μπαζωμα” του σημείου, ενώ θέτει ερωτήματα για την απομάκρυνση χώματος και την παρουσία ατόμων από την Περιφέρεια και την Πυροσβεστική.

Απαίτηση για δικαίωση: Η κ. Λάττα ζητά την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, τονίζοντας πως “δεν γλιτώνει από την οργή της μανούλας”.

Μαρτυρίες για κατανάλωση αλκοόλ: Η κ. Λάττα έκανε λόγο για μάρτυρες που είδαν υπαλλήλους του ΟΣΕ να πίνουν και να γλεντούν πριν το δυστύχημα.

Απομάκρυνση χώματος: Η κ. Λάττα υποστήριξε πως 100 φορτηγά πήραν χώματα από το σημείο του δυστυχήματος, ενώ 40 πόντους χώμα σκάφτηκε.

Παρέμβαση της Περιφέρειας: Η κ. Λάττα άφησε αιχμές για τον Κώστα Αγοραστό, υποστηρίζοντας πως “πήρε εντολές” και “δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα