Η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης του Βουλγαρικού Ερυθρού Σταυρού: Δράσεις και Προκλήσεις

02/03/2024

Περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι έλαβαν βοήθεια από την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης του Βουλγαρικού Ερυθρού Σταυρού (ΒΕΣ) το 2023, σύμφωνα με τον πρόεδρο της υπηρεσίας, Βεσελίν Γκάντσεφ.

Σημαντικό μέρος των δράσεων εστίασε στην παροχή βοήθειας σε σκιέρ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και περίπου 200 διασώσεις από χιονοστιβάδες, έρευνες για αγνοούμενους και μεταφορές τραυματιών.

Χρηματοδότηση: Ο Γκάντσεφ τόνισε ότι η χρηματοδότηση αποτελούσε καίριο πρόβλημα το 2023. Παρ’ όλα αυτά, χάρη στις προσπάθειες της διοίκησης και του γραφείου της υπηρεσίας, τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών πείστηκαν για την ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού.

Επιχορήγηση 2024: Για το 2024, η κρατική επιχορήγηση προς την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ανέρχεται σε 2,6 εκατομμύρια λέβα, σηματοδοτώντας μια σημαντική αύξηση.

Η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης του ΒΕΣ διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προστασία και διάσωση ανθρώπων στα βουνά της Βουλγαρίας. Η αύξηση της χρηματοδότησης για το 2024 αποτελεί μια θετική εξέλιξη που αναμένεται να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα