Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εστιάζει στα προβλήματα στατικής επάρκειας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο

08/03/2024

Συνοδευόμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δήμαρχο Ηρακλείου, η κ. Μενδώνη πραγματοποίησε αυτοψία στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά.

Η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στο Ηράκλειο ολοκληρώνεται με την αυτοψία στον Άγιο Μηνά, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024. Σκοπός της αυτοψίας ήταν η διαπίστωση των προβλημάτων στατικής επάρκειας του Ναού, τα οποία έχουν ανησυχήσει τους ιθύνοντες.

Προηγουμένως, η κ. Μενδώνη συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Εκκλησίας και του πολιτισμού, ενώ ανταλλάχθηκαν δώρα.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου.

Στην αυτοψία παρευρέθηκαν, εκτός από την κ. Μενδώνη και τον Αρχιεπίσκοπο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Η κ. Μενδώνη ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα προβλήματα στατικής επάρκειας του Ναού από μηχανικούς.

Αναμένεται η έκθεση των μηχανικών, η οποία θα καθορίσει τα επόμενα βήματα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η αυτοψία της Υπουργού Πολιτισμού στον Άγιο Μηνά υπογραμμίζει την σοβαρότητα των προβλημάτων στατικής επάρκειας του Ναού. Η άμεση χρηματοδότηση των απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης κρίνεται επιτακτική, δεδομένης της θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας του μνημείου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός