Κατάληψη Γυμνασίου Επισκοπής: Οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά η σχολική κοινότητα είναι αναστατωμένη

27/01/2024

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2024, η διευθύντρια του Γυμνασίου Επισκοπής Ρεθύμνου υπέβαλε μήνυση σε επτά μαθητές του σχολείου, καθώς είχαν προχωρήσει σε κατάληψη.

Οι μαθητές είχαν ενημερώσει τη διευθύντρια ότι θα έληγε η κατάληψη το πρωί της Παρασκευής, όμως όταν εκείνη πήγε στο σχολείο και το είδε με λουκέτο, τότε υπέβαλε μήνυση για διατάραξη οικιακής ειρήνης ήτοι παρακώλυση λειτουργίας υπηρεσίας.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, σε δήλωσή της στο neakriti.gr, ανέφερε ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλές λεπτομέρειες για να τοποθετηθούμε πλήρως, αλλά και ως ΕΛΜΕΡ και ως Εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι αυτά λύνονται με παιδαγωγική προσέγγιση και όχι με διώξεις που δεν αποφέρουν τίποτα θετικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 5 παιδιά της Γ’ γυμνασίου, ένα της Β’ και ένα της Α’ γυμνασίου. Μετά τη μήνυση, αστυνομικός από το Α.Τ Ρεθύμνου ενημερώσε τους γονείς των παιδιών και τα κάλεσε για καταθέσεις. Με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στη διάρκεια της κατάθεσης, οι μαθητές έδωσαν φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματα ως εν δυνάμει κατηγορούμενοι, γεγονός που έχει αναστατώσει γονείς και σχολική κοινότητα.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου έχει ζητήσει να επιλυθεί η υπόθεση με παιδαγωγική προσέγγιση, ενώ γονείς και μαθητές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις συνέπειες της μήνυσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα