Καταγγελία: Εργολάβος άφησε απλήρωτες καθαρίστριες στο Βενιζέλειο

22/03/2024

10 άτομα έμειναν απλήρωτα για περίπου 15 μέρες και προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας
Μία καταγγελία αναφορικά με τον προηγούμενο εργολάβο που είχε αναλάβει την καθαριότητα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, χειρίζονται η Επιθεώρηση Εργασίας καθώς και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, ο εργολάβος άφησε απλήρωτο το προσωπικό που αποτελείται από περίπου δέκα άτομα για ένα 15ήμερο τον περασμένο μήνα.

«Ο εργολάβος καθαριότητας στο Βενιζέλειο αλλάζει κάθε μήνα. Δεν είναι δουλειές αυτές. Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνει το Βενιζέλειο να αλλάζουν οι εργολάβοι κάθε μήνα… σαν τα πουκάμισα», ανέφερε στο Cretalive ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Στέλιος Βοργιάς.

Σοβαρό ζήτημα τίθεται με την καθιερωμένη, όπως φαίνεται, πρακτική στο Βενιζέλειο νοσοκομείο να αλλάζουν οι εργολάβοι καθαριότητας κάθε μήνα…

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας: «Έχει ήδη επιληφθεί από την πρώτη στιγμή το Σωματείο Καθαριστριών νομού Ηρακλείου. Από εκεί και πέρα είναι απαράδεκτο να γίνονται συμβάσεις ενός μήνα αλλά και να μην ελέγχονται οι εργολάβοι για δικαστικές εκκρεμότητες σε βάρος εργαζομένων».

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει τουλάχιστον δύο με τρεις δικαστικές εκκρεμότητες σε βάρος εργαζομένων επειδή τους χρωστάει δεδουλευμένα, αλλά επίσης καταγγέλλεται και για ανασφάλιστη εργασία, σύμφωνα πάντα με το Σωματείο Καθαριστριών ν. Ηρακλείου.

Η καταγγελία έγινε στο Εργατικό Κέντρο και την Επιθεώρηση Εργασίας ενώ, μέσω της Επιθεώρησης, το Σωματείο Καθαριστριών θα αναζητήσει λύση. Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο σημερινός εργολάβος που έχει αναλάβει την καθαριότητα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τους εργαζομένους, όπως αναφέρεται.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα