Καταγγελία προπηλακισμού υπαλλήλων και έκκληση για ψυχραιμία στην υπόθεση της κατολίσθησης στο Φαράγγι του Κοτσιφού

03/04/2024

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, σε μια ομόφωνη δήλωση πολιτικής ηγεσίας και προσωπικού, καταδικάζει σθεναρά τον προπηλακισμό υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων από διαμαρτυρόμενους κατοίκους σχετικά με την κατολίσθηση στο Φαράγγι του Κοτσιφού στις 13 Μαρτίου.

Ενώ οι κάτοικοι του Νότιου Ρεθύμνου διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του δρόμου στο σημείο της κατολίσθησης, η Περιφέρεια τονίζει ότι η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Συγκρούσεις και αντιδράσεις:

Περιστατικό προπηλακισμού: Στις 2 Απριλίου, ομάδα πολιτών από την περιοχή Φοίνικα εισέβαλε στο κτίριο της Περιφέρειας Ρεθύμνου, με κάποιους να εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους.

Αντιδράσεις κατοίκων: Πέρα από τους κατοίκους του Νότιου Ρεθύμνου, ανησυχίες εκφράζονται και από κατοίκους Φοίνικα και τακτικούς χρήστες του δρόμου.

Προσπάθειες για λύση:

Μελέτη: Η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας ενεργοποιήθηκε άμεσα και έχει ήδη αναθέσει μελέτη για την κατάσταση στο Φαράγγι.

Χρονοδιάγραμμα: Η μελέτη αναμένεται έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θέτοντας τις βάσεις για χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου.

Στόχος: Η Περιφέρεια επιδιώκει την ταχύτερη δυνατή και ασφαλή επαναλειτουργία του δρόμου.

Κάλεσμα για ψυχραιμία:

Η Περιφέρεια τονίζει ότι οι υπάλληλοι καλούνται να ασκούν τα καθήκοντά τους με σεβασμό στους κανόνες και την επιστήμη.

Η βία και οι απειλές δεν αποτελούν λύσεις και βλάπτουν την εύρεση λύσεων.

Γίνεται έκκληση για ψυχραιμία και εποικοδομητικό διάλογο προς όφελος της κοινότητας.

Σύλλογος Υπαλλήλων: Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Ρεθύμνου καταγγέλλει τις απειλές και την επιθετική συμπεριφορά, ζητώντας την προστασία των εργαζομένων.

Δικαστική εξέλιξη: Πέντε πολίτες που υπέγραψαν μηνυτήρια αναφορά για την κατολίσθηση βρέθηκαν στο δικαστήριο στις 2 Απριλίου.

Κοινωνική ανησυχία: Τοπικά ΜΜΕ και ιστοσελίδες φιλοξενούν έντονες συζητήσεις για το θέμα, με ανησυχίες για την οικονομική και κοινωνική επιρροή του κλεισίματος του δρόμου.

Η κατολίσθηση στο Φαράγγι του Κοτσιφού έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες. Η Περιφέρεια, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας, εστιάζει στην εξεύρεση λύσης με γνώμονα την ασφάλεια και το συμφέρον των πολιτών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαριστική επίθεση βουλευτή στο Κοινοβούλιο: Ο Φλώρος συνελήφθη για βία κατά του Γραμμένου

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος συνελήφθη μετά από άγρια επίθεση εναντίον του

Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ: Δύο Κρητικοί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή

Δύο άνδρες από χωριό του Ηρακλείου, ηλικίας 38 και 34 ετών, συνελήφθησαν