Κρητικές καντάδες γέμισαν μελωδίες και παράδοση το Ρέθυμνο

16/03/2024

Ξεχωριστή ατμόσφαιρα επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2024 στο Ρέθυμνο, καθώς οι παραδοσιακές Κρητικές καντάδες πλημμύρισαν με μουσική, τραγούδι και χορό τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης.

Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες, ακολούθησε την πανηγυρική πομπή που ξεκίνησε από την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, με λυράρηδες, λαγουτιέρηδες, μαντολινάτες και τραγουδιστές να δίνουν τον παλμό.

Μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, πλαισιωμένοι από καταξιωμένους μουσικούς της πόλης, αναβίωσαν με μαεστρία το έθιμο της Κρητικής καντάδας, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία στους παρευρισκόμενους.

Στενά δρομάκια γέμισαν με μελωδίες και μαντινάδες, ενώ η ζεστή ατμόσφαιρα και η έντονη συμμετοχή του κόσμου δημιούργησαν ένα αξέχαστο πανηγύρι.

Η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήρθε όταν η πομπή έφτασε στην Μεγάλη Πόρτα, στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, όπου στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Η εκδήλωση, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, τελείωσε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και υπενθυμίζοντας σε όλους την πλούσια παράδοση και τον μοναδικό πολιτισμό της Κρήτης.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της βραδιάς έπαιξαν οι:

  • Ανδρέας Πλαΐτης και Ηλίας Πίτερης, στους οποίους οφείλεται η επιμέλεια της εκδήλωσης.
  • ΑΝΕΚ LINES, μέλος της Attica Group, ο αποκλειστικός τηλεοπτικός χορηγός επικοινωνίας.

Η βραδιά των Κρητικών καντάδων στο Ρέθυμνο αποτέλεσε μια εξαιρετική επιτυχία, γεμίζοντας την πόλη με μουσική, χορό και παράδοση. Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου επιβεβαιώνει την αξία αυτών των εκδηλώσεων, που διατηρούν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός