05/11/2023

3-4 μέτριες πατάτες

3-4 αυγά

Αλάτι

Πιπέρι

Μαϊντανό ή αβάρσαμο (δυόσμο) ή  και από τα δύο

1/3 κούπας ελαιόλαδο

Προαιρετικά , μισή κούπα γάλα ή/και λίγη κεφαλογραβιέρα σε
κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες μας σε μπόλικο ελαιόλαδο. Τις βγάζουμε  από το τηγάνι και σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι τις τοποθετούμε έτσι ώστε να πιάσουν όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Έπειτα τις πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τις πατάτες μας με το μείγμα του αυγού.
  3. Όταν ψηθεί από τη μία, τη γυρνάμε από την άλλη με τη βοήθεια ενός πιάτου και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και αυτή η μεριά.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 3-4 λεπτά έτσι ώστε να ψηθεί και το «μέσα» της ομελέτας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντολμαδάκια γιαλαντζί κρητικά

Υλικά  Εκτέλεση Για τη γέμιση Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι μέχρι να

Αρνί με σταμναγκάθι

Υλικά:1κ. αρνί (μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες)500γρ σταμναγκάθι1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι100ml ελαιόλαδο1