Κρητικοί αγρότες στο Σεληνάρι: “Σώστε τα νοσοκομεία μας!”

28/03/2024

Πάνω από 5.000 πολίτες του Λασιθίου πραγματοποίησαν μαζικό συλλαλητήριο στο Σεληνάρι στις 23 Φεβρουαρίου 2024, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση και υποστελέχωση των νοσοκομείων του νομού.

Η συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για την υγεία.

Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν πλέον ως Κέντρα Υγείας, με σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, φάρμακα και εξοπλισμό.

Καταγγέλθηκε η κυβερνητική πολιτική για την υγεία, με αιχμή την υποχρηματοδότηση, την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Απαιτήθηκε η άμεση στελέχωση των νοσοκομείων, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων και η γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία.

Στο συλλαλητήριο χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και κομμάτων.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα για τη Δημόσια Υγεία στο Λασίθι, με τη συμμετοχή σωματείων υγειονομικών, φορέων, συλλόγων και πολιτών.

Στις ομιλίες που έγιναν, τονίστηκε η ανάγκη για συντονισμό και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με στόχο την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας.

Υπογραμμίστηκε η σημασία της ενότητας και της συλλογικής διεκδίκησης, με αφορμή την τραγωδία του 33χρονου άνδρα στον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος έχασε τη ζωή του λόγω ελλείψεων στο νοσοκομείο.

Σημειώθηκε η αντίθεση των πολιτών στα σχέδια της κυβέρνησης για συγχώνευση νοσοκομείων και μετακινήσεις υγειονομικών, τα οποία θεωρούνται λανθασμένες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του Λασιθίου.

Το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο αποτελεί ηχηρή απάντηση στην απαξίωση της δημόσιας υγείας και στέλνει μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης. Η μαζική συμμετοχή και η συλλογική φωνή των πολιτών του Λασιθίου ασκούν πίεση στην κυβέρνηση για να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός