Λίνα Μενδώνη: Φως για τα Νεώρια του Ηράκλειου 20 χρονιά μετά ,υπογραφή μετά το πάσχα για τα τείχη

07/03/2024

Μάλιστα ειπώθηκε ότι για πρώτη φορά τα τείχη παραχωρήθηκαν στον Δήμο Ηρακλείου το 1985 ωστόσο τώρα είναι πολύ πιο αυστηρό το θεσμικό πλαίσιο και για τη νέα συμφωνία που τίθεται υπό επεξεργασία όρισε ραντεβού για υπογραφή της μετά το Πάσχα ή τον Μάιο στο Ηράκλειο
Έτοιμη μελέτη για τα Νεώρια του Ηρακλείου ύστερα από 20 χρόνια που έχουν αφεθεί στην τύχη τους! Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε ότι η μελέτη για την αποκατάσταση των Νεωρίων στο Ηράκλειο έχει ήδη εγκριθεί από το ΚΑΣ και σε δύο μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί και τα τεύχη δημοπράτησης.

Μενδώνη – Πολιτιστικό
Μάλιστα θα υπογραφεί μια τριμερής σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Πολιτισμού για τη διαχείριση του μνημείου και των παρεμβάσεων σε αυτό υπό την προεδρία του Δήμου Ηρακλείου συγκροτώντας έτσι μια επιτροπή παρακολούθησης των Νεωρίων.

Τέλος για το θέμα των Νεωρίων η κ. Μενδώνη είπε ότι θα γίνει προσπάθεις ένταξής τους σε κάποιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ νέας περιόδου.

Επίσης η κ. Μενδώνη ήταν θετική και στο θέμα των Ενετικών Τειχών λέγοντας ότι υπό όρους και κριτήρια αλλά και προϋποθέσεις που οφείλει ο Δήμος Ηρακλείου σε αυτή τη φάση να επεξεργαστεί θα συμπτυχθεί το θέμα της παραχώρησης και της προγραμματικής συμφωνίας ώστε να περάσουν στον Δήμο Ηρακλείου κάνοντας η Υπουργός ειδική αναφορά στην προγραμματική συμφωνία με τον Δήμο Ρόδου.

Μάλιστα ειπώθηκε ότι για πρώτη φορά τα τείχη παραχωρήθηκαν στον Δήμο Ηρακλείου το 1985, ωστόσο τώρα είναι πολύ πιο αυστηρό το θεσμικό πλαίσιο και για τη νέα συμφωνία που τίθεται υπό επεξεργασία όρισε ραντεβού για υπογραφή της μετά το Πάσχα ή τον Μάιο στο Ηράκλειο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός