Λίνα Μενδώνη: στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης η Υπουργός πολιτισμού -Αυτοψία στον Άγιο Μηνά

08/03/2024

Δώρα συμβολικά αλλά … και με νόημα προς την κ.Μενδώνη
Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο συνάντησε το πρωί της Παρασκευής, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσία της Συμβούλου του Υπουργείου Άννας Παναγιωταρέα, του Δημάρχου Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινού και του Επισκόπου Κνωσού Μεθόδιου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος αναφέρθηκε στον Δήμαρχο Ηρακλείου κάνοντας λόγο για μια σπουδαία προσωπικότητα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στην οικογένειά του, που όπως είπε έχει προσφέρει πολλά στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πως τα περισσότερα αναθήματα στον Άγιο Μηνά είναι από τον παππού του Αλέξη Καλοκαιρινού.

Η κ.Μενδώνη έλαβε ως δώρα το έμβλημα της Αρχιεπισκοπής Κρήτης (ο Χριστός καλός ποιμήν, με κρητική ενδυμασία), κάποιες ενδιαφέρουσες εκδόσεις καθώς και το φετινό ημερολόγιο της Αρχιεπισκοπής που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Μηνά και την ανακαίνισή του- “γνωρίζοντας την διάθεσή σας την καλή” σημείωσε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος.

Της συνάντησης στην Αρχιεπισκοπή, ακολούθησε αυτοψία στον Άγιο Μηνά με τον Αρχιεπίσκοπο και τον Περιφερειάρχη.

Συζητώντας για τα θέματα στατικότητας του ναού, η κ.Μενδώνη σημείωσε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης και στο σύνολο του προβλήματος, προκειμένου να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα όπως ενδεχόμενη κατάρρευση.

Μενδώνη Αρχιεπίσκος Καλοκαιρινός Ηράκλειο

Θα ακολουθήσει σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργο Αθανασάκη και τους υπευθύνους της Δαίδαλος ΑΟΤΑ κ. Γιώργο Μαυρογιάννη και κ. Βαγγέλη Κουτάντο για το Δικταίο Άντρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός