Νέα πρόκληση στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα

17/02/2024

Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο Πέλαγος συνεχίζεται, με μια νέα παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων να λαμβάνει χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου 2024 στην περιοχή των Ιμίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία τουρκική ακταιωρός εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αμφισβητώντας για ακόμα μια φορά την ελληνική κυριαρχία στα Ίμια, νησιά τα οποία η Τουρκία διεκδικεί παράνομα από το 1996.

Άμεση αντίδραση του Λιμενικού

Στο σημείο έσπευσε άμεσα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, το οποίο με την παρουσία του απέτρεψε την τουρκική ακταιωρό από περαιτέρω ενέργειες, αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει και να επιστρέψει προς τις μικρασιατικές ακτές.

Συνεχείς προκλήσεις

Η εν λόγω παραβίαση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο, όπως οι υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά και η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε θαλάσσιες ζώνες.

Επαγρύπνηση από τις ελληνικές Αρχές

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή κατά της εθνικής κυριαρχίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα