Νέα στοιχεία για την μεταφορά 300 κυβικών χώματος από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη

08/03/2024

Συγκλονιστική εξέλιξη έρχεται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, ρίχνοντας νέες σκιές στην υπόθεση. Σύμφωνα με αποκάλυψη του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εφημερίδα “Τα Νέα”, 20 φορτηγά μετέφεραν 300 κυβικά χώμα από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος σε ιδιωτικό χωράφι.

Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγούμενη έρευνα από τους εμπειρογνώμονες και τους τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών των θυμάτων, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα και έντονη ανησυχία. Το χώμα, το οποίο ενδέχεται να περιέχει ουσίες και υπολείμματα σορών, μεταφέρθηκε σε χωράφι που ανήκει σε εταιρεία μίσθωσης εκσκαφέων, ύστερα από δήλωση της Πυροσβεστικής ότι δεν το χρειαζόταν.

Πέραν της ανησυχίας για τυχόν απώλεια πολύτιμων στοιχείων για την έρευνα, σοκάρει το γεγονός ότι η μεταφορά σε ιδιωτικό χώρο δεν είχε γνωστοποιηθεί έως τώρα. Μέχρι πρότινος, γινόταν λόγος μόνο για εναπόθεση χωμάτων στην περιοχή Κουλούρι, ύστερα από ενέργειες του ΟΣΕ.

Η αποκάλυψη φέρνει στο προσκήνιο σενάρια για το μοιραίο τρένο, τα οποία εστιάζουν στον εντοπισμό ξυλόλιθων στην περιοχή. Η ύπαρξη ξυλόλιθων εγείρει ερωτήματα για το είδος του φορτίου που μετέφερε το τρένο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς διαλυτών καυσίμων ή λαθρεμπορίου.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τυχόν ευθύνες του Περιφερειάρχη Λάρισας κ. Αγοραστού σχετικά με το “μπάζωμα”, οι καταθέσεις χειριστών εκσκαφέων που εργάζονταν στην περιοχή έχουν δοθεί στη Δικαιοσύνη.

Η τραγωδία στα Τέμπη λαμβάνει νέες διαστάσεις, φέρνοντας στο φως ανησυχητικά ερωτήματα και αφήνοντας πολλά αναπάντητα. Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ οι οικογένειες των θυμάτων περιμένουν απαντήσεις και δικαίωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός