Νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2024

27/01/2024

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, από αύριο Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2024 και για τα επόμενα τέσσερα 24ωρα, η χώρα μας θα επηρεαστεί από νέο κύμα κακοκαιρίας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, με τα πιο κρύα 24ωρα να είναι αυτά της Δευτέρας, της Τρίτης και της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, στο κέντρο της Αθήνας οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 4°C τη Δευτέρα έως 10°C την Τετάρτη.

Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από την Κυριακή στα ανατολικά ηπειρωτικά, στα ορεινά και ημιορεινά. Ωστόσο, από τη Δευτέρα θα πέσουν περαιτέρω τα υψόμετρα χιονόπτωσης. Επομένως, κατά διαστήματα, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα (ενδεικτικά από τα 250-300 m και υψηλότερα) στις παρακάτω περιοχές:

 • Κυκλάδες – Κρήτη (ορεινά)
 • Αν. Θεσσαλία
 • Κεντρική Στερεά
 • Ανατολική Στερεά (και Αττική)
 • Εύβοια
 • Σποράδες
 • Βορειοανατολικό Αιγαίο
 • Βορειοανατολική Πελοπόννησος

Ειδικότερα, στην Αττική, οι χιονοπτώσεις που κατά διαστήματα τη Δευτέρα και την Τρίτη (ειδικά) θα είναι πυκνές, όλο αυτό το 4ήμερο θα εκδηλώνονται από τα παρακάτω υψόμετρα και υψηλότερα:

 • Κυριακή: από τα 550-600 m
 • Δευτέρα:Στην αρχή της ημέρας από τα 400-450 μέτρα και από το απόγευμα προς βράδυ από τα 300 m.
 • Τρίτη: Μέσα στη νύχτα και πριν ξημερώσει, από τα 250-300 μέτρα μέχρι και τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια θα ανέβουν πολύ λίγο τα υψόμετρα αλλά από το βράδυ θα ξαναπέσουν στα 300-350 m. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν πρόσκαιρες εξάρσεις μέσα στη μέρα με πυκνές χιονοπτώσεις σε ακόμα πιο χαμηλά υψόμετρα αλλά αυτό το κρατάμε στο μυαλό μας ως μικρή πιθανότητα.
 • Τετάρτη: Μέσα στη νύχτα και πρίν ξημερώσει ενδέχεται να χιονίζει πρόσκαιρα κάπως χαμηλά αλλά μέσα στη μέρα τα υψόμετρα θα ανέβουν λόγω της μικρής ανόδου της θερμοκρασίας.

Πιθανή χιονόστρωση (από πολύ ελαφρά έως αρκετά αξιόλογη) στην Αττική θα έχουν οι παρακάτω περιοχές: Διόνυσος, Εκάλη, Ροδόπολη, Δροσιά, Πεντέλη, Ντράφι, Θρακομακεδόνες, Κρυονέρι, Άνοιξη, Άγιος Στέφανος, Φυλή, Βίλια, πιθανώς και Κηφισιά αλλά και άλλες τριγύρω περιοχές με περίπου αυτά τα υψόμετρα.

Στο Αιγαίο θα εκδηλώνονται κατά περιόδους πολύ ισχυρές καταιγίδες.

Στα Δυτικά και Βόρεια τμήματα της χώρας (Επτάνησα, Δυτικά και Βόρεια ηπειρωτικά) δεν αναμένεται τίποτα παραπάνω μέρα από παγωνιά και χαμηλές θερμοκρασίες ειδικά στα ορεινά. Για παράδειγμα, από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη, οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα ορεινότερα τμήματα της δυτικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα υποχωρήσουν στους -2 με -4°C, ενώ στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας στους -8 με -10°C.

Η βελτίωση του καιρού και η άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα