Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης αποκαλύπτει τα μυστικά της “Βαθιάς Ελλάδας” στο Ηράκλειο

07/02/2024

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, στην αίθουσα Καστελλάκη, έλαβε χώρα μια συναρπαστική ομιλία με τίτλο “Καλαβρία, η βαθιά Ελλάδα”. Ομιλητής ήταν ο καταξιωμένος πολιτικός κοινωνιολόγος και συγγραφέας, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ο οποίος μάγεψε το κοινό με τις γνώσεις και τις ερμηνείες του για την άγνωστη πλευρά της ιταλικής χερσονήσου.

Ξεδιπλώνοντας ιστορίες και μύθους, ο κ. Χαραλαμπίδης ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους σε μια άγνωστη Ελλάδα, κρυμμένη στα βάθη της Καλαβρίας. Μέσα από μια συναρπαστική αφήγηση, έφερε στο φως τα κοινά στοιχεία που συνδέουν την Ελλάδα με την Καλαβρία, αποκαλύπτοντας μια άγνωστη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Η ομιλία βασίστηκε σε εκτεταμένη έρευνα του κ. Χαραλαμπίδη στην περιοχή της Καλαβρίας. Ο συγγραφέας άντλησε στοιχεία από ιστορικά αρχεία, λαογραφικές μαρτυρίες και προσωπικές του εμπειρίες, δημιουργώντας ένα μοναδικό μωσαϊκό εικόνων και ιστοριών.

Παράλληλα, ο κ. Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε και σε σύγχρονα ζητήματα που αγγίζουν την Ελλάδα και την Καλαβρία. Η οικονομική κρίση, η μετανάστευση και η άνοδος του λαϊκισμού τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, φέρνοντας στο προσκήνιο κοινές προκλήσεις και προβληματισμούς.

Η ομιλία “Καλαβρία, η βαθιά Ελλάδα” στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το κοινό ακολούθησε με ενθουσιασμό την ερμηνεία του κ. Χαραλαμπίδη και συμμετείχε ενεργά στην lively συζήτηση που ακολούθησε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα