Ο Νετανιάχου απορρίπτει την κριτική για την αμερικανική βοήθεια, τονίζοντας την αυτονομία του Ισραήλ

04/02/2024

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανταπέδωσε στις 4 Φεβρουαρίου 2024 στις επικρίσεις του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ο οποίος θεωρούσε ανεπαρκή την υποστήριξη των ΗΠΑ. Ο Νετανιάχου, υπερασπιζόμενος τους “Αμερικανούς φίλους” του Ισραήλ, τόνισε πως η χώρα του διατηρεί την αυτονομία της στις διεθνείς σχέσεις.

“Δεν χρειαζόμαστε βοήθεια για να διαχειριστούμε τις σχέσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή κοινότητα”, δήλωσε ο Νετανιάχου. “Παίρνουμε τις δικές μας αποφάσεις, ακόμα και όταν διαφωνούμε με τους Αμερικανούς φίλους μας”, πρόσθεσε, εκτιμώντας παράλληλα την αμερικανική βοήθεια σε εξοπλισμούς, διεθνείς οργανισμούς και στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.

Κριτική Μπεν Γκβιρ: Ο Μπεν Γκβιρ κατηγόρησε τον Μπάιντεν για υποστήριξη της Χαμάς μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας και καυσίμων στη Γάζα. Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του πως η συμπεριφορά των ΗΠΑ θα ήταν διαφορετική υπό τον Τραμπ. Αμερικανική στάση: Η Ουάσινγκτον, όντας ο κύριος σύμμαχος του Ισραήλ, δέχεται κριτική από τον αραβικό κόσμο και από το εσωτερικό του Ισραήλ για την α unwavering υποστήριξή της προς το Ισραήλ. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να μετριάσει τις συνέπειες του πολέμου στους αμάχους της Γάζας. Κυρώσεις σε Ισραηλινούς εποίκους: Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε 4 Ισραηλινούς εποίκους που κατηγορούνται για βία εναντίον Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο Μπεν Γκβιρ, υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, διαμένει σε έναν οικισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός