ΠΑΓΝΗ: Παραίτηση -βομβά με ένα παιδοψυχίατρο μένει η παιδοψυχιατρική κλινική

05/03/2024

Μία παραίτηση – “βόμβα” συνταράζει τις τελευταίες ημέρες το ΠΑΓΝΗ και συγκεκριμένα την Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου, η οποία ουσιαστικά έχει επωμιστεί το βάρος όλου νησιού και των γύρω νησιών. Ο παιδοψυχίατρος Γιώργος Σαμιωτάκης, ο ένας εκ των δύο (όλων κι όλων!) παιδοψυχιάτρων που κρατούν σε λειτουργία την Κλινική, υπέβαλε την παραίτησή του, διαπιστώνοντας ότι παρά τις δεσμεύσεις και τις διαβεβαιώσεις, δεν προκηρύχθηκε καμία θέση παιδοψυχιάτρου για το ΠΑΓΝΗ, ούτε όμως και σε άλλο νοσοκομείο της Κρήτης.

Η ενίσχυση που οι δύο παιδοψυχίατροι περίμεναν, κάνοντας υπομονή για τον ύψιστο σκοπό του να μείνει ανοιχτή και σε λειτουργία η κλινική, και μοιράζοντας – εδώ και πάνω από ένα χρόνο – τις εφημερίες του μήνα στα δύο, σε βάρος της ανάπαυσης αλλά και της προσωπικής τους ζωής, δεν ήρθε τελικά με την προκήρυξη θέσεων παιδοψυχιάτρων που βγήκε στον “άερα”. Πληροφορίες αναφέρουν ότι διαπιστώνοντας αυτή την προκλητική εξαίρεση της Κρήτης, ο κ.Σαμιωτάκης την επόμενη κιόλας ημέρα υπέβαλε την παραίτησή του.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση, ούτε και επικοινωνία με τον γιατρό από τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, την 7η ΥΠΕ ή το Υπουργείο Υγείας, γεγονός που πιθανότατα θα ωθήσει τον κ.Σαμιωτάκη να επανυποβάλει την παραίτησή του. Εν τω μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες να μεταπειστεί ο γιατρός, ο οποίος – τουλάχιστον προς το παρόν – είναι ανένδοτος.

Οργισμένη επιστολή από τον Σύλλογο Φίλων Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής ΠΑΓΝΗ «ΥΔΡΙΑ»

Οργισμένη είναι η αντίδραση του Συλλόγου Φίλων Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής ΠΑΓΝΗ «ΥΔΡΙΑ», που με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη και τον Υπουργό Επικρατείας κ.Σκέρτσο, με κοινοποίηση στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας, την 7η ΥΠΕ και τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, εκφράζει την διάχυτη οργή.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Κύριοι,

Σαν Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ, διερωτώμαι γιατί στους πρόσφατους πίνακες προσλήψεων ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία δεν υπάρχει ούτε ένας παιδοψυχίατρος για όλο το νησί.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Σαν Σύλλογος έχουμε υποχρέωση, και θα το κάνουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, φτάνοντας μέχρι τον Πρωθυπουργό, για την εσκεμμένη πλέον αποφυγή προσλήψεων παιδοψυχίατρων στο ΠΑΓΝΗ, πιστεύοντας ότι ο στόχος είναι ένας, και θα τον εκφράσουμε δημόσια.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ για την παραίτηση του παιδοψυχίατρου

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, επισημαίνει αναφορικά με την παραίτηση του ενός εκ των δύο παιδοψυχιάτρων:

“Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ του Υπουργείου Υγείας και των τοπικών υγειονομικών διοικήσεων δεν έχει όριο όταν μιλούν ότι στηρίζουν τη δημόσια υγεία στο νησί μας Με ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου υγείας, της ΔΥΠΕ και της διοίκησης ωθήθηκε σε παραίτηση ο ένας από τους 2 Παιδοψυχιάτρους του ΠΑΓΝΗ

Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έπεσε από τα σύννεφα

Η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ από το Σεπτέμβριο του 2022, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο τώρα, έχει μείνει με 2 μόνο γιατρούς οι οποίοι κάνουν από 15 εφημερίες ο καθένας, 6 από τις οποίες δεν τις πληρώνονται ποτέ!

Όλες οι λύσεις που δήθεν δίνονταν είχαν ημερομηνία λήξης Το ποτήρι που ξεχείλισε και οδήγησε σε παραίτηση ήταν η μη προκήρυξη καμμία θέσης παιδοψυχιάτρου στις λιγοστές έστω θέσεις που προκηρύχθηκαν

Έτσι καμία προοπτική δεν φαίνεται να υπάρχει για τη συνέχιση της λειτουργίας της κλινικής αφού το προσωπικό έχει υπερβεί τα όριά του.

Η Παιδοψυχιατρική κλινική και ο εφημερεύων παιδοψυχίατρος του ΠΑΓΝΗ εξυπηρετεί οικογένειες από όλους τους νομούς της Κρήτης ενώ συχνά είναι τα περιστατικά που προσέρχονται από νησιά του Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη Παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Μένει με αυτό τον τρόπο η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις του σωματείου μας, παρά το φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων της κλινικής που ένα χρόνο τώρα υπερβάλλουν εαυτόν για να μείνει ανοιχτή η κλινική, χωρίς άδειες, ρεπό, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν!

Να λογοδοτήσουν άμεσα Υπουργείο, ΥΠΕ και διοίκηση ΠΑΓΝΗ:

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του νησιού να υπερασπιστούν τη λειτουργία της μοναδικής δημόσιας Παιδοψυχιατρικής κλινικής, να παλέψουν για το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίας ψυχικής υγείας!

Απαιτούμε:

  • Άμεση, πλήρη στελέχωση της κλινικής με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό
  • Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με κίνητρα
  • Να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Να μας απαντήσουν άμεσα τι μέτρα θα πάρουν αφού με ευθύνη δική τους και της κυβέρνησης που τις διόρισε, κλείνει η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ του νησιού”!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός