Παράταση ζητά η ΕΣΕΕ για την διασύνδεση POS και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

29/03/2024

Η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) απέστειλε επιστολές στους υπουργούς Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ζητώντας παράταση για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ ζητά:

  • Παράταση ενός μήνα (έως 30 Απριλίου) για την διασύνδεση POS-ταμειακών στο λιανεμπόριο, ώστε να εναρμονιστεί η προθεσμία με αυτήν των All-in-One συσκευών.
  • Εύλογη χρονική παράταση για την πλήρη εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, η οποία έως τώρα ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Μαΐου.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ:

  • Η τρέχουσα προθεσμία για την διασύνδεση POS-ταμειακών είναι μη ρεαλιστική. Αυτό αποδεικνύεται από τα 136.700 emails που η φορολογική διοίκηση έστειλε σε επιχειρήσεις που δεν έχουν υλοποιήσει ακόμα την σύνδεση. Κύριες αιτίες για την καθυστέρηση θεωρούνται η έλλειψη διαθέσιμων ραντεβού με τεχνικούς, τεχνικά προβλήματα και δυσκολίες στην δικτύωση.
  • Η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας φέρνει πολλές προκλήσεις στο λιανεμπόριο. Προμήθεια υλικού, επιλογή λογισμικού, προετοιμασία λογιστηρίων, εκπαίδευση προσωπικού, είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς έως τώρα.

Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει:

  • Την σπουδαιότητα της διασύνδεσης POS-ταμειακών και της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας για την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και την κανονικότητα στην αγορά εργασίας.
  • Την ανάγκη για χρονικές παρατάσεις, ώστε να δοθεί στις επιχειρήσεις ο απαραίτητος χρόνος για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των νέων ρυθμίσεων.

Η ΕΣΕΕ, μαζί με άλλους φορείς, ασκεί πίεση για παράταση στις προθεσμίες υλοποίησης δύο σημαντικών ρυθμίσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός