Περιφέρεια Κρήτης: Για την σημερινή παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

15/02/2024

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) πάνω από το 80% των παιδιών με καρκίνο θεραπεύονται. Αντιστοίχως το Ευρωπαϊκό παράρτημα του Childhood Cancer International (CCI) εκτιμά ότι 500.000 άτομα έχουν επιβιώσει από τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Σε αυτή τη διαδικασία σημαντικοί παράγοντες είναι η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία, η φροντίδα, η ενημέρωση και η υποστήριξη των παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό έχει καθιερωθεί η 15η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου τιμώντας τα παιδιά και τις οικογένειές τους που «μάχονται» αυτή την ασθένεια.

Στη χώρα μας, στους μικρούς ασθενείς παρέχεται νοσηλεία σε μία από τις οκτώ μονάδες παιδιατρικής ογκολογίας, μεταξύ αυτών είναι η Κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων ΠαΓΝΗ.

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, αρμόδιος και του τομέα υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας ανέφερε ότι: «η έγκαιρη διάγνωση η προσβασιμότητα η θεραπεία και η φροντίδα αποτελούν βασικούς πυλώνες ώστε τα παιδιά να έχουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη και φροντίδα. Έτσι αυξάνονται τα ποσοστά ίασης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός