Περικαρδίτιδα: Ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο

23/03/2024

Ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με ανάρτησή του:

Ο κ. Μπαριτάκης βρισκόταν στο 12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων, στις Γούρνες, όταν αισθάνθηκε ξαφνικά έντονο πόνο.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με περικαρδίτιδα, φλεγμονή του περικαρδίου, του ινο-ορογόνου σάκου που περιβάλλει την καρδιά.

Η αιτία της περικαρδίτιδας δεν έχει διευκρινιστεί.

Ο κ. Μπαριτάκης νοσηλεύεται προς το παρόν στο νοσοκομείο και λαμβάνει την κατάλληλη θεραπεία.

Ευχαρίστησε μέσω της ανάρτησής του όλους όσους έσπευσαν να βοηθήσουν, καθώς και την οικογένειά του για την υποστήριξη.

Η περικαρδίτιδα μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως ιογενείς λοιμώξεις, αυτοάνοσες ασθένειες, τραύμα στο στήθος, ή και ιατρικές επεμβάσεις.

Τα συμπτώματα της περικαρδίτιδας περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, ο οποίος μπορεί να επιδεινώνεται με την εισπνοή, τον βήχα ή την ξαπλώστρα, πυρετό, κόπωση, και δύσπνοια.

Η θεραπεία της περικαρδίτιδας εξαρτάται από την αιτία και τη βαρύτητα της φλεγμονής. Συνήθως περιλαμβάνει αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως ιβουπροφαίνη ή κολχικίνη, και αντιβιοτικά σε περίπτωση ιογενούς λοίμωξης.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η περικαρδίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως καρδιακή ανεπάρκεια ή περικαρδιακή συλλογή, δηλαδή συσσώρευση υγρού στο περικάρδιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός