Προκαταρκτικές Εξετάσεις ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ 2024-25: Οι ημερομηνίες και τα νέα στοιχεία

29/01/2024

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και Ανώτερα Στρατιωτικά Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) του ακαδημαϊκού έτους 2024-25 θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Για την κατηγορία των υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 5 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024.

Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές για όλους τους υποψήφιους και διενεργούνται στο εξεταστικό κέντρο επιθυμίας του υποψηφίου, πλην των υποψηφίων που είναι ήδη μαθητές σε κάποιο ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ οι οποίοι θα υποβάλλονται σε εξετάσεις στη Σχολή που φοιτούν ή στο πλησιέστερο στη Σχολή τους εξεταστικό κέντρο.

Η ώρα παρουσίασης των υποψηφίων είναι η 08:00 κάθε ημέρας.

Οι υποψήφιοι/ες των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, προσερχόμενοι/ες την πρώτη ημέρα στο εξεταστικό κέντρο επιθυμίας τους για τις εξετάσεις, γίνονται δεκτοί/ές, έχοντας μαζί τους υποχρεωτικά εκτυπωμένα και υπογεγραμμένα τα παρακάτω:

  • Την πρωτότυπη Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση (Υπόδειγμα «4» του Παραρτήματος «Θ» της ΕΔΥΕΘΑ 05/24).
  • Τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που απέστειλαν ηλεκτρονικά στο εξεταστικό κέντρο.
  • Την Αστυνομική Ταυτότητα.
  • Το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης [Υπόδειγμα «3» του Παραρτήματος «Θ» της ΕΔΥΕΘΑ 05/24 (ΑΔΑ:9ΛΗΧ6-6ΡΘ)].
  • Το Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού [Υπόδειγμα «5» του Παραρτήματος «Θ» της ΕΔΥΕΘΑ 05/24 (ΑΔΑ:9ΛΗΧ6-6ΡΘ)].

Οι επαναληπτικές εξετάσεις για την κατηγορία των υποψηφίων της παρ.7 του παραρτήματος «Γ» της ΕΔΥΕΘΑ 05/24 (ΑΔΑ:9ΛΗΧ6-6ΡΘ) θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από Δευτέρα 15 Απριλίου έως και Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις για την κατηγορία των υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού της παρ.7 του παραρτήματος «Γ» της ΕΔΥΕΘΑ 05/24 (ΑΔΑ:9ΛΗΧ6-6ΡΘ) θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από Δευτέρα 19 Αυγούστου έως και Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024.

Επισημαίνεται ότι απαιτείται η τακτική ενημέρωση των υποψηφίων, που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις, για τις επικαιροποιημένες υγειονομικές οδηγίες που θα εκδοθούν από το ΓΕΕΘΑ, σε εναρμόνιση με τις οδηγίες των εμπλεκομένων φορέων και των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προκαταρκτικές εξετάσεις από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός