Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2024: Ένα θρίαμβος χρώματος, κέφι και φαντασίας!

18/03/2024

27 ομάδες, 23 άρματα και πάνω από 10.000 καρναβαλιστές δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα αξεπέραστης διασκέδασης στην Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024, στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Η φήμη του θεσμού επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά, καθώς η μεγαλειώδης παρέλαση κατέταξε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι σταθερά ανάμεσα στα τρία κορυφαία καρναβάλια της Ελλάδας.

Μήνες προετοιμασίας και αστείρευτου μεράκι καρποφόρησαν σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα, γεμάτο χρώμα, μουσική, χορό και αστείρευτο κέφι. Η πολύπλοκη θεματολογία των πληρωμάτων κάλυπτε μια ευρεία γκάμα, από κλασικές θεματολογίες έως σατιρικές αναφορές στην επικαιρότητα.

Στις 2μμ, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της παρέλασης. Ξυλοπόδαροι, η πανέμορφη Βασίλισσα Δάφνη Λαζίδου και πλήθος ομάδων με κατασκευασμένα με μεράκι άρματα δημιούργησαν ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα που κράτησε τρεις ώρες.

Η μουσική επένδυση από τους dj Πέτρο Κλαψινό και Ηρώ Φρυγανάκη έβαλε τον παλμό και κράτησε αμείωτο το κέφι.

Η τελετή λήξης, στις 7:30μμ στο λιμάνι, σηματοδότησε το τέλος του φετινού καρναβαλιού με ένα μαγευτικό θέαμα πυροτεχνημάτων.

Η νύχτα που ακολούθησε ήταν αφιερωμένη στο ξεφάντωμα, ενώ τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας, όπως το πέταγμα του χαρταετού, βρήκαν πρόσφορο έδαφος σε χωριά όπως το Γεράνι και οι Αρμένοι.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2024 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την δυναμική του και την αδιαμφισβήτητη θέση του στα κορυφαία καρναβάλια της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός