Σαν σήμερα, ένα χρόνο μετά: Χανιά και Ρέθυμνο φωνάζουν για δικαίωση στα Τέμπη

28/02/2024

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, όπως και πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, τίμησαν τη μνήμη των 57 θυμάτων με μαζικές πορείες και διαδηλώσεις.

Χανιά:

  • Χιλιάδες κόσμου, με μαζική συμμετοχή μαθητών και φοιτητών, κατέβηκαν στους δρόμους.
  • Κύρια αιτήματα η απόδοση δικαιοσύνης και η μη παραγραφή του εγκλήματος.
  • Η Μυρσίνη Μακρέα, πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Χανίων, τόνισε: “Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη διότι δεν γίνεται ακόμα να συζητάμε αν φταίει κάποιος για τους τόσους νεκρούς”.
  • Ο Αλέκος Μαρινάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συνέδεσε το δυστύχημα με τα ευρύτερα προβλήματα της κοινωνίας, όπως οι χαμηλοί μισθοί και η ακρίβεια.
  • Συμμετείχαν επίσης αγρότες, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων κ. Μανούσο Σταυριανουδάκη να δηλώνει: “Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους απέναντι στις πολιτικές που ξεκληρίζουν”.

Ρέθυμνο:

  • Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο δημαρχείο και στους δρόμους της πόλης.
  • Ιδιαίτερα δυναμική η παρουσία μαθητών και φοιτητών.
  • Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ρεθύμνου της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννης Μαρινάτος τόνισε: “Είναι μέρα συλλογικής μνήμης και αναστοχασμού. Οι ψυχές των νεκρών ζητούν δικαίωση. Αυτό το έγκλημα δεν θα επιτρέψουμε να παραγραφεί”.
  • Η κ. Εβελίνα Ιωαννίδου, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, επισήμανε: “Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία στα Τέμπη όπου 57 συμφοιτητές μας πέθαναν εξ αιτίας της δολοφονικής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, ακόμα φωνάζουμε ότι οι ένοχοι είναι συγκεκριμένοι. Ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση, τους υπουργούς της, που με περίσσιο θράσος δήλωναν ότι οι γραμμές των τραίνων είναι ασφαλείς”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαριστική επίθεση βουλευτή στο Κοινοβούλιο: Ο Φλώρος συνελήφθη για βία κατά του Γραμμένου

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος συνελήφθη μετά από άγρια επίθεση εναντίον του

Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ: Δύο Κρητικοί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή

Δύο άνδρες από χωριό του Ηρακλείου, ηλικίας 38 και 34 ετών, συνελήφθησαν