Σχολείο στο Αγρίνιο σε συναγερμό μετά από διάγνωση μηνιγγίτιδας σε μαθητή

07/02/2024

Μαθητής σε σχολείο του Αγρινίου διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα, προκαλώντας ανησυχία στους γονείς και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η έγκαιρη αντιμετώπιση του περιστατικού βοήθησε στην ίαση του μαθητή, ο οποίος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα.

Λήψη μέτρων από τις υγειονομικές αρχές:

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δυτικής Ελλάδας, Άννα Μαστοράκου, διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Ενημέρωση των γονέων και εκπαιδευτικών: Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το περιστατικό και τους δόθηκαν οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου.
  • Προληπτική αγωγή: Έγινε προληπτική χορήγηση αντιβιοτικής αγωγής σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ήρθαν σε στενή επαφή με τον ασθενή.
  • Απολύμανση του σχολείου: Το σχολείο απολυμάνθηκε σχολαστικά για να αποτραπεί η εξάπλωση της μόλυνσης.

Ηλικία και τάξη του μαθητή: Ο μαθητής φέρεται να είναι 12 ετών και να φοιτά στην έκτη δημοτικού. Είδος μηνιγγίτιδας: Το είδος της μηνιγγίτιδας δεν έχει διευκρινιστεί. Συμπτώματα: Ο μαθητής φέρεται να είχε πυρετό, πονοκέφαλο και δυσκαμψία αυχένα. Διάγνωση: Η διάγνωση έγινε μετά από εξετάσεις στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Πρόγνωση: Η πρόγνωση για την υγεία του μαθητή θεωρείται καλή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός