Σπαραγμός στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα στα Τέμπη: “Το σπίτι μας έγινε δεύτερο νεκροταφείο”

28/02/2024

Συγκλονιστικές μαρτυρίες και δάκρυα σημάδεψαν το ετήσιο μνημόσυνο για τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2024, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας για να τιμήσουν τη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων που έσβησαν άδικα πριν από ένα χρόνο.

Σπαραγμός και οδύνη

“Το σπίτι μας έγινε δεύτερο νεκροταφείο. Σου ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη που σε έφερα σε αυτόν τον απάνθρωπο κόσμο και δεν κατάφερα να σε σώσω. Είχες τη δίψα για ζωή και όλοι αυτοί δε σ’ άφησαν. Πριγκίπισσά μου θα τραγουδάς στους ουρανούς με τους αγγέλους”, ήταν τα συγκλονιστικά λόγια μιας μητέρας που έχασε την κόρη της.

Αίτημα για δικαίωση

“Η κόρη μου έκοψε εισιτήριο θανάτου”, τόνισε με σπασμένη φωνή η Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης Κλαούντια, ζητώντας δικαίωση για την απώλεια της κόρης της. “Δικαίωση είναι να πάμε σπίτι μας και να βρούμε τα παιδιά μας”, δήλωσε ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας δύο κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Συγκινητικές στιγμές

Νωρίς το πρωί, στις 10, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας ήχησαν 57 φορές, όσοι και οι νεκροί, στη μνήμη τους. Ο ιερέας που τελούσε το τρισάγιο “έσπασε” και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όταν διάβαζε τα ονόματα των θυμάτων.

Μνήμες που δεν σβήνουν

“Ήμασταν τυχεροί”, δήλωσαν επιζώντες που βρέθηκαν στο σημείο, ενώ υποσχέθηκαν να μην ξεχαστούν ποτέ τα θύματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα