Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά

01/04/2024

Στις 8 το βράδυ της 1ης Απριλίου, διοργανώθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την κατάληψη Rosa Nera, η οποία εκκενώθηκε νωρίτερα το πρωί από την αστυνομία.

Η συγκέντρωση αποφασίστηκε σε μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, με σκοπό να υπάρξει αντίδραση στην αστυνομική επιχείρηση.

Νωρίτερα, έλαβε χώρα και συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κοινωνικού Στεκιού-Στεκιού Μεταναστών Χανίων, η εκκένωση της Rosa Nera αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια “περίφραξης ενός ανοιχτού δημόσιου χώρου με σκοπό την μετατροπή του σε τουριστικό κεφάλαιο και κέρδη για τους λίγους”.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για την παρουσία του υπουργού μετανάστευσης στα Χανιά, ο οποίος συζητούσε με τη δημοτική αρχή “πόσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορούν να διώχνουν τους πρόσφυγες και τους/τις μετανάστες/ριες από το νησί”.

Η εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera προκάλεσε αντιδράσεις από διάφορες πολιτικές και κοινωνικές ομάδες, οι οποίες διοργανώνουν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας. Το θέμα παραμένει ενεργό και αναμένονται εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαριστική επίθεση βουλευτή στο Κοινοβούλιο: Ο Φλώρος συνελήφθη για βία κατά του Γραμμένου

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος συνελήφθη μετά από άγρια επίθεση εναντίον του

Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ: Δύο Κρητικοί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή

Δύο άνδρες από χωριό του Ηρακλείου, ηλικίας 38 και 34 ετών, συνελήφθησαν