Συγκέντρωση Χρυσής Αυγής στην Αθήνα: Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις από την ΕΛΑΣ

02/02/2024

Η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει συγκέντρωση για αύριο, 3 Φεβρουαρίου 2024, στο Μνημείο Πεσόντων Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης στις 19:00. Νωρίτερα, αριστερές συλλογικότητες είχαν προγραμματίσει αντισυγκεντρώσεις στο ίδιο σημείο.

Ωστόσο, η ΕΛΑΣ απαγόρευσε όλες τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας από τις 6:00 π.μ. της 3ης Φεβρουαρίου έως τις 6:00 π.μ. της 4ης Φεβρουαρίου, λόγω του κινδύνου επεισοδίων.

Η απαγόρευση της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει όλες τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, συμπεριλαμβανομένων των πορειών και των συγκεντρώσεων. Η περιοχή που επηρεάζεται από την απαγόρευση περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου – Ριζάρη – Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Βασιλέως Γεωργίου Α’ – Πλατεία Συντάγματος – Όθωνος – Λεωφ. Βασ. Αμαλίας – Λεωφ. Βασ. Όλγας. Η ΕΛΑΣ επικαλείται σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής ως αιτίες για την απαγόρευση. Ορισμένες αντιδράσεις έχουν εκφραστεί για την απαγόρευση, με κάποιους να την θεωρούν υπερβολική και άλλους να την κρίνουν απαραίτητη. Η Χρυσή Αυγή έχει καταγγείλει την απαγόρευση ως αντιδημοκρατική.

  • Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων από την ΕΛΑΣ αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη.Η αντίδραση στην απαγόρευση είναι διφορούμενη.Η κατάσταση παραμένει τεταμένη και είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τα γεγονότα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός στην Κρήτη για την Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

Η Νέα Αριστερά ανοίγει πανιά στα Χανιά!

Σε κλίμα αισιοδοξίας και με πλήθος κόσμου, η Νέα Αριστερά εγκαινιάζει τα