Σύγκρουση στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Χειροδικίες, ύβρεις και παρέμβαση της αστυνομίας

19/02/2024

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Κρήτης, στις 19 Φεβρουαρίου 2024, με πρωταγωνιστές εργαζόμενους, μέλη της επιτροπής αγώνα του νοσοκομείου Ιεράπετρας και τον διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Λασιθίου, Μανώλη Ανδρεαδάκη.

Η ένταση ξέσπασε όταν μέλη της επιτροπής αγώνα Ιεράπετρας εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδρίασης του Δ.Σ., διαμαρτυρόμενοι για το εντέλλεσθε που δόθηκε στον αναισθησιολόγο του νοσοκομείου Ιεράπετρας και δημοτικό σύμβουλο, κ. Αντωνάκη.

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου η ανταλλαγή απόψεων οδήγησε σε αδιέξοδο. Ο κ. Ανδρεαδάκης αρνήθηκε να ανακαλέσει το εντέλλεσθε, ακόμα και μετά από παρέμβαση του διευθυντή της επιστημονικής επιτροπής του ΓΝΑΝ, Θόδωρου Κατάσου.

Ακολούθησε σωματική αντιπαράθεση, με ύβρεις και χειροδικίες εκατέρωθεν. Ο κ. Ανδρεαδάκης φέρεται να έπιασε από τα μαλλιά μέλος της επιτροπής αγώνα Ιεράπετρας, ενώ υπήρξαν και άλλες σωματικές επαφές.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, η οποία χώρισε τους εμπλεκόμενους και ζήτησε εξηγήσεις. Κανένα από τα δύο μέρη δεν υπέβαλε μήνυση, με τους εκπροσώπους της Ιεράπετρας να τονίζουν πως δεν ήρθαν για να δημιουργήσουν πρόβλημα, αλλά για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα του νοσοκομείου τους.

Ο κ. Ανδρεαδάκης, από την πλευρά του, τόνισε πως τα περιθώρια είναι συγκεκριμένα και πως όλα τα νοσοκομεία του νομού λειτουργούν ως ένα ενιαίο σύστημα.

Η ένταση στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αποτελεί δείγμα της κρίσης που πλήττει τον τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Η έλλειψη πόρων, η υποστελέχωση και οι διοικητικές αστοχίες τροφοδοτούν την ένταση και οδηγούν σε ακραία φαινόμενα.

Η επίλυση της κρίσης προϋποθέτει δραστικές αλλαγές στον τομέα της υγείας, με στόχο την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος και την εξασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πένθος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή Γιώργος Δελίδης

Στο πένθος βύθισε την πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης η είδηση του θανάτου

Αγχολυτικά: 10.000.000 χάπια πωλούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα

Τέσσερα χρόνια μετά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και ο εγκλεισμός